ΜΟΝΤΕΛΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Στο βιβλίο του Γ. Μαγγόπουλου

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2016 7:31

 

«Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν εμφανιστεί πολλά μοντέλα αξιολόγησης προγραμμάτων. Τα σημαντικότερα είναι το στοχοκεντρικό, η ανταποκριτική, η αξιολόγηση βασισμένη στη θεωρία, η κονστρουκτιβιστική, η χρηστική, η ενδυναμωτική και το C.I.P.P. Το στοχοκεντρικό, η βασισμένη στη θεωρία και η ανταποκριτική διαμορφώνουν μεταξύ των άλλων το βασικό πλαίσιο άντλησης των ερωτήσεων-κριτηρίων. Η κονστρουκτιβιστική, η χρηστική και η ενδυναμωτική τονίζουν εμφατικά ότι η αξιολόγηση δεν είναι απλώς τεχνική και αποπλαισιωμένη εργασία, αλλά απαιτεί αλληλεπίδραση, επικοινωνία, κατανόηση και υποστήριξη. Το C.I.P.P αποτελεί έναν εξαιρετικά πολύτιμο πλοηγό.

Η εφαρμογή της αξιολόγησης προϋποθέτει τη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Ενδεικτικά αναφέρονται η εξέταση του πλαισίου, η περιγραφή του προγράμματος, η μεθοδολογία, η αναφορά των αποτελεσμάτων και η μεταξιολόγηση», αναφέρει μεταξύ άλλων στο βιβλίο του «Μοντέλο ολιστικής αξιολόγησης προγραμμάτων» ο Γιώργος Α. Μαγγόπουλος. Η παρουσίαση του οποίου έγινε χθες το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Για το βιβλίο μίλησαν οι Χρήστος Γκόβαρης καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κολοκοτρώνης Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής, ο εκδότης και ο συγγραφέας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass