ΑΠΟ ΤΟ RUSSIAN STATE BALLET

Η «Λίμνη των Κύκνων» στο ΔΩΛ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2016 9:17

 

Τα κρατικά μπαλέτα της Μόσχας «Russian state ballet» θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι Λαρισαίοι, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στις 8:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

H «Λίμνη των Κύκνων», η διάσημη και διαχρονική ιστορία αγάπης με την αξεπέραστη μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Μπολσόι στις 4 Μαρτίου του 1877. Η συνέχεια ήταν αποθεωτική. Η «Λίμνη των Κύκνων» εξελίχθηκε παγκοσμίως σε ένα από τα πιο δημοφιλή έργα κλασικού μπαλέτου.

Η ιστορία της παράστασης αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας που ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο μάγος προσπαθεί να τον ξεγελάσει αλλά ο Ζίγκφριντ του ξεφεύγει, τα μάγια λύνονται και πετούν μαζί με την αγαπημένη του στον ουρανό.

Η «Λίμνη των Κύκνων» παραμένει μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις στο χώρο του μπαλέτου και δεν είναι τυχαίο πως τα γνωστότερα ονόματα της διεθνούς χορογραφίας και οι σημαντικότεροι χορευτές παγκοσμίως επιλέγουν αυτό το έργο.

Τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας που θα παρουσιάσουν τη «Λίμνη των Κύκνων» στη Λάρισα ιδρύθηκαν το 1989 από τον Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, που για πολλά χρόνια ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια των Μπαλέτων Μπολσόι. Δημιούργησαν τη δική τους παράδοση, καταχειροκροτήθηκαν στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και επάξια θεωρούνται αυθεντία στο κλασικό μπαλέτο.

Διάρκεια : 2 ώρες με το διάλειμμα

Τιμές Εισιτηρίων: 25 ευρώ, 35 ευρώ, 40 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο «Παιδεία»: Μεγ. Αλεξάνδρου 6, τηλ. 2410538597. Βιβλιοπωλείο «Flash»: Κουμουνδούρου 10 και Παπαναστασίου 57, τηλ. 2410255672.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass