ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Η Ολυμπία Ματράκη παρουσιάζει έργα της στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2016 16:07
 
 
Μια ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής με τον τίτλο «Amapolas» , που σημαίνει «Παπαρούνες» παρουσιάζεται από τη Λαρισαία Ολυμπία Ματράκη στη Θεσσαλονίκη.
Στην έκθεση, η οποία είναι η έβδομη προσωπική παρουσιάζονται καινούργια έργα της ζωγράφου με αποκλειστικό θέμα το γυναικείο πρόσωπο.
Στην αρχαία Ελλάδα, η παπαρούνα ήταν σύμβολο δύναμης και ζωτικότητας, παρηγοριάς, ελευθερίας και αιώνιας ζωής. Θεωρούταν το βοτάνι της αγάπης.

Στην ελληνική μυθολογία ήταν το ιερό φυτό της θεάς Δήμητρας και ήταν σημάδι γονιμότητας. Στη Μινωική Κρήτη τη λάτρευαν ως τη «θεά της παπαρούνας». Στα Ελευσίνια μυστήρια τα αγάλματα της θεάς ήταν στολισμένα με άνθη παπαρούνας, ενώ λένε πως μετά την απαγωγή της κόρης της, της Περσεφόνης, από τον Πλούτωνα, η θεά απέκτησε ξανά γαλήνη πίνοντας ζωμό παπαρούνας.

Επίσης, χάρη στις ηρεμιστικές και υπνωτικές της ιδιότητες, παρουσίαζαν τον γιο του Άδη, τον Ύπνο, και τη θεά Νύχτα με παπαρούνες στα μαλλιά και στα χέρια.

Στη χριστιανική παράδοση, πάλι, η παπαρούνα φύτρωνε κάτω από το Σταυρό του Χριστού και οι σταγόνες από το αίμα Του που έσταζαν ανάμεσα στα πέταλά της χάρισαν το όμορφο άλικο χρώμα της.

Κατά τη ρωμαϊκή παράδοση, η παπαρούνα μπορούσε να θεραπεύει τις πληγωμένες καρδιές, ενώ στην Κίνα αποτελούσε το σύμβολο της αφοσίωσης και της πίστης μεταξύ των εραστών.
Η έκθεση παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη από την ερχόμενη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, από τις 9 το βράδυ στο γνωστό εστιατόριο και Cocktail Bar “Paparouna Wine Restaurant & Cocktail Bar” (Παγγαίου 4 & Δόξης 7, στα Λαδάδικα).

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΑΤΡΑΚΗ

Η Ολύμπια Ματράκη, γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου ζει και εργάζεται. Είναι δικηγόρος και παράλληλα ασχολείται επαγγελματικά με τη ζωγραφική. Το έργο της απεικονίζει αποκλειστικά το γυναικείο πρόσωπο αποδιδόμενο με τον δικό της ιδιαίτερο και αναγνωρίσιμο τρόπο. Έχει πραγματοποιήσει έξι ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε δυο ομαδικές. Τα έργα της κοσμούν ιδιωτικές συλλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες της Ευρώπης, όπως Σκωτία, Δανία, Ιρλανδία, Γερμανία, Ρουμανία και Ισπανία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass