ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ 5ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2015 ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δημοτικό τραγούδι και ιστορία

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2016 8:50

 

Κυκλοφόρησε ο τόμος των πρακτικών του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Δημοτικό τραγούδι και Ιστορία». Ένα ενδιαφέρον και καλαίσθητο βιβλίο 568 σελίδων εξέδωσαν το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας και το Τμήμα Ιστορίας , Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο περιλαμβάνει τις εισηγήσεις πολύ αξιόλογων μελετητών (καθηγητών από τα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας μας, ερευνητικού προσωπικού της Ακαδημίας Αθηνών, διδακτόρων, συνθετών , μουσικών, σχολικών συμβούλων αλλά και πολλών ερευνητών και λαογράφων), που πήραν μέρος στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα στις 23, 24 και 25 Οκτωβρίου του 2015 με θέμα «Δημοτικό Τραγούδι και Ιστορία».

Μέσα από τις εισηγήσεις των 70 και πάνω εισηγητών και την πλούσια βιβλιογραφία που τις συνοδεύει οι αναγνώστες του τόμου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα στοιχεία που αφορούν στο δημοτικό τραγούδι, του οποίου πολλές πτυχές είναι ακόμη αδιερεύνητες και θα διαπιστώσουν ότι αυτό είναι μια ακένωτη πηγή έμπνευσης για τους νέους δημιουργούς αλλά και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Την επιμέλεια του τόμου των πρακτικών είχαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Συνεδρίου Ευάγγελος Αυδίκος και η εκπαιδευτικός και Πρόεδρος του Κ.Ι.Λ.Ε. «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass