Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Διασκέδαση και εκπαίδευση με τον Χάρη τον βάτραχο

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2016 7:54

 

Ένα ζωηρό, καταπράσινο, τολμηρό, ριψοκίνδυνο, ονειροπόλο και φιλόδοξο βατραχάκι ο Χάρης βρέθηκε χθες το πρωί σε μεγάλο δίλημμα. Να την τολμήσει ή όχι τη βουτιά στο βάλτο; Την απάντηση την έδωσε μέσω του αφηγήματός της η πνευμονολόγος – συγγραφέας Δήμητρα Μπουσίου από την καλλιτεχνική ομάδα «Καρυδότσουφλο».

Την παράσταση «Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο» είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μικροί μαθητές χθες το πρωί στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του νέου κτηρίου Ιατρικής. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του ν. Λάρισας με την ευκαιρία της 31ης Μαΐου, Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καπνίσματος.

Η παράσταση αποτελεί μέρος του προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται για μια συμβολική ιστορία για τις παγίδες, τον εθισμό, το κάπνισμα και τις εξαρτήσεις που παρουσιάζεται με την τεχνική του μαύρου θεάτρου.

Ο ήρωας της ιστορίας είναι ο Χάρης το βατραχάκι γεμάτο χάρες. Τριγύρω του οι παγίδες παραμονεύουν. Ο περίγυρος τις μυθοποιεί και τις κάνει να μοιάζουν επιθυμητές και γοητευτικές. Ο Χάρης θα τολμήσει τη βουτιά στο βάλτο. Γρήγορα θα καταλάβει τι σημαίνει αυτή του η απόφαση.

Gallery άρθρου