Ένα βιβλίο, η Άννα Χατζησοφιά και το Θέατρο Μύλου

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2016 15:00

To βιβλίο της Άννας Χατζησοφιά  με τίτλο «Η UfA FILM ΚΑΙ άλλες ιστορίες» παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Θέατρο του Μύλου. Για το βιβλίο αλλά και τη συγγραφέας μίλησαν ο ποιητής Κώστας Λάνταβος και ο Πέτρος Κακολύρης, υπεύθυνος των εκδόσεων Εύμαρος.

Η ίδια η συγγραφέας μιλώντας στο κοινό ανέφερε  «Η Ufa film δεν προέκυψε από πρόθεση. Δεν κάθισα να γράψω μια σειρά διηγημάτων με στόχο την έκδοση τους. Προέκυψε στην πορεία, με αφορμή την συνεργασία μου με την ιστοσελίδα Rednotebook την διετία 2012-14, όπου διατηρούσα κάθε Παρασκευή μια στήλη. Υπάρχουν κείμενα με μορφή χρονογραφήματος, δηλαδή μικρές ιστορίες που περιγράφουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Επειδή όμως δεν είμαι δημοσιογράφος για να ξέρω τους κώδικες, συχνά έγραφα μικρά διηγήματα για πρόσωπα και γεγονότα του παρελθόντος, μέσω των οποίων στην ουσία μιλούσα για σύγχρονες καταστάσεις.

Στο βιβλίο υπάρχουν πρωταγωνιστές. Πρόσωπα που έρχονται και επανέρχονται. Όπως ο θείος Μίμης με το ανάπηρο πόδι του, ήρωας του Αλβανικού μετώπου, η Μαρίκα με τη φίλη της την Ραχήλ που χάθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, ο Μυνχάουζεν. Πρόσωπα υπαρκτά, γεγονότα αληθινά αλλά με μυθολογική αφήγηση με οδηγό τη μνήμη, το χιούμορ αλλά και το συναίσθημα. Ήρωες-αντιήρωες που για την αντίληψη μου είναι το είδος που παράγει τα έπη». Στη συνέχεια το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει θεατροποιημένα αποσπάσματα του βιβλίου από τον Κώστα Τσιάνο και τους ηθοποιούς Μαρία Κανελλοπούλου και Ελένη Φίλιππα. Μουσικά την εκδήλωση πλαισίωσαν,  στην κιθάρα ο Σπύρος Καβαλιεράτος και στο τραγούδι Μαριάννα Σταυροπούλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass