Περιπλάνηση στο σχολείο της φύσης και των χρωμάτων

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2017 12:08 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Ιαν 2017 15:44

Τη μαγευτική περιπλάνηση σε ένα σχολικό χώρο πραγματικό, και όχι φανταστικό, είχε την ευκαιρία να απολαύσει η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Άγγελου Πατσιά με τίτλο: «Το σχολείο της φύσης και των χρωμάτων».

Ένα σχολείο, το οποίο –παρά το δύσβατο της περιοχής του (Φουρφουράς Ρεθύμνου)- έχει γίνει «στέκι» για τις σημαντικότερες παιδαγωγικές θεωρίες και διδακτικές μεθοδολογίες (εποικοδομητισμός, αυτενέργεια, διαθεματική προσέγγιση,  ομαδοσυνεργατική διδασκαλία), και «συναντούνται» σε καθημερινή βάση με την αγάπη για τα παιδιά, τη δημιουργικότητα, και την καινοτομία.


Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές, περιστοιχισμένοι από την τοπική κοινωνία και αλληλένδετοι με αυτή, αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον, τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό. Η μάθηση επέρχεται ασυναίσθητα, μέσα από δημιουργικές διαδικασίες, επίλυση πραγματικών προβλημάτων, και ανακάλυψη ανεξερεύνητων γνωστικών μονοπατιών.  Ο συγγραφέας του βιβλίου, περιέγραψε με εύγλωττο τρόπο  πως μπορεί ένα οποιοδήποτε σχολείο να ξεπεράσει προβλήματα και δυσκολίες, να υπερβεί τις δυνατότητές του, και να αποτελέσει ένα φωτεινό ανοικτό παράθυρο προς το μέλλον, για όλους τους μαθητές του.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ) και το Κέντρο Στήριξης για το Παιδί και την Οικογένεια – ΝΗΜΑ - Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, και πραγματοποιήθηκε στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. Την παρουσίαση του βιβλίου επιμελήθηκαν η κ. Νίκου Δώρα - Σχολική Σύμβουλος, και  ο κ. Γιώργος Γιαννούσης - συγγραφέας Ψυχοθεραπευτής και Οικογενειακός θεραπευτής.
Παραβρέθηκε πλήθος εκπαιδευτικών και  σχολικοί  σύμβουλοι από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και όλων των ειδικοτήτων, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Ιωάννης Καψάλης. Η εκδήλωση έκλεισε με δημιουργική συζήτηση σχετικά με τη δυνατότητα υλοποίησης του σχολικού αυτού περιβάλλοντος στα σχολεία της πόλης Α/θμιας& Β/θμιας εκπαίδευσης και τις δυσκολίες εφαρμογής του, ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού της διεξοδικότερης παρουσίασης των καινοτόμων δράσεων του Άγγελου Πατσιά  για το 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας  που θα διεξαχθεί τον Οκτώβρη του 2017 στη Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass