ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Πραγματικότητα και λογοτεχνική μυθοπλασία

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2017 7:10

O Δήμος Λαρισαίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, οι εκδόσεις «Οδός Πανός» και το «Παλαιοβιβλιοπωλείο» παρουσιάζουν το βιβλίο της Ζωής Καλαφάτη με τίτλο «Φοβάμαι να κάνω όνειρα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας και τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου κι Επιστημών Ελλάδος. Ομιλητές θα είναι: Ο κ. Γιώργος Χρονάς, ποιητής- εκδότης, η κ. Βαρβάρα Τζαβίδη, φιλόλογος και η κ. Διονυσία Τριπολίτου, κοινωνιολόγος και σύμβουλος διαχείρισης οικογενειακού προγραμματισμού. Ο συντονισμός θα γίνει από τον κ. Περικλή Καμάρη, από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Λαρισαίων, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα αφηγηθεί η συγγραφέας. Την παρουσίαση θα πλαισιώσει τμήμα μαθητών από τη χορωδία και την ορχήστρα του Γυμνασίου Γιάννουλης, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής κ. Ελένης Μπιώτη. Tην εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της UNESCO Τεχνών, Λόγου κι Επιστημών Ελλάδος κ. Νίνα Διακοβασίλη, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό. Η συγγραφέας σε ένα απάνθισμα 54 χρονογραφημάτων πραγματεύεται κοινά ζητήματα σύγχρονου προβληματισμού που μας αφορούν όλους: Την οικονομική κρίση, τα διλήμματα του απλού ανθρώπου μπροστά στο πολιτικό χάος της εποχής, τη φθορά της ανθρώπινης ύπαρξης από τα άδικα της ζωής. Ακόμη, τους απεγνωσμένους έρωτες, τη βία και την ανεργία στους νέους, την καταπίεση στο οικογενειακό περιβάλλον, τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας, τον φόβο του σύγχρονου ανθρώπου, όπως και την αδήριτη ανάγκη να ονειρευτούμε… Στα τραγικά, αλλά και ευτράπελα κείμενα που καθρεφτίζουν την ελληνική κοινωνία τη διετία που πέρασε, πρωταγωνιστούν ήρωες της διπλανής πόρτας που, ωστόσο, κάνουν την καθημερινότητα συναρπαστική: Αγύρτες και τσαρλατάνοι, ανδρείκελα και αγωνιστές της ζωής, μάρτυρες ανθρωπιάς κι ευαισθησίας, επαναστάτες και συμβιβασμένοι, αισιόδοξοι και κατατρεγμένοι. Στα χρονογραφήματα η πραγματικότητα και η επικαιρότητα αποκαλύπτονται έντεχνα μέσα από τη λογοτεχνική μυθοπλασία της συγγραφέα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass