Στάσεις Πολιτισμού

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2017 11:35

Σύντομα και περιεκτικά τα πολιτιστικά δρώμενα στη Λάρισα και στα περίχωρα. Η στήλη "Στάσεις Πολιτισμού" όπως δημοσιεύεται καθημερινά στην έντυπη έκδοση της "Ε".


Επιμέλεια : Νατάσα Πολυγένη. Επικοινωνία: natasa@eleftheria.gr

 

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας

*Αύριο Κυριακή στις 11.30 το πρωί το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας,  η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας και ο Σύλλογος Φίλων, παρουσιάζουν έργα     Weber Schumann  Saint Saens, με σολίστ τους λαρισαίους : Νίκο Νικολαϊδη  (βιολοντσέλο) Μιχάλη Σαμπάνη (κλαρινέτο) και Βασίλη Παπανδρεόπουλο (φλάουτο), διεύθυνση ορχήστρας :  Χρήστος Κτιστάκης.  Εμφάνιση-έκπληξη : η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας “Junior” με  γνωστά  και αγαπημένα κινηματογραφικά  έργα.

Συνέλευση Βλάχων Λάρισας

*Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων Λάρισας πραγματοποιεί την τακτική γενική της συνέλευση την Κυριακή 12 Μαρτίου  και ώρα 10.30 π.μ, , στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ .

«Θα σε κάνω βασίλισσα» στην Ελασσόνα

*Ένα από τα πιο όμορφα έργα του ελληνικού θεατρικού ρεπερτορίου, ανεβάζει η θεατρική ομάδα Ελασσόνας, σήμερα και αύριο Κυριακή, στο θέατρο «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» στην Ελασσόνα. Το «θα σε κάνω βασίλισσα», του αξέχαστου σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα- σεναριογράφου και σκηνοθέτη Αλέκου Σακελλάριου, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Στέλιου Ντικούλη.  Η θεματολογία του έργου, επικεντρώνεται στην μονομερή «υπολογιστική» ζωή, ενός εκκεντρικού ήρωα, του Αντώνη, που νυχθημερόν αγωνίζεται για τη συγκέντρωση πλούτου, χάνοντας όμως άλλες ουσιαστικές πλευρές της ζωής.  Οι συντελεστές της παράστασης είναι: σκηνοθεσία: Στέλιος Ντικούλης. Τους ρόλους ερμηνεύουν με πολύ κέφι οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Βαγγέλης Τρουμπούκης (Αντώνης), Κωνσταντίνα Μιχούλη (Ελένη- σύζυγος Αντώνη), Κώστας Φαρμάκης (Πητ- Θείος Ελένης), Γιούλη Παγγέα (Ειρήνη- υπηρέτρια), Μάγδα Αθανασιάδου (κ. Χατζηλαζάρου & Μεταφορέας), Στέφανος Ευαγγέλου (Μπιλ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Νίκος & Αστυνομικός), Μαίρη Μητσιμπόνα (Λίτσα- Σύζυγος Νίκου), Λαμπρινή Πούτα (Σαπφώ συνεργάτης του Αντώνη). Φροντιστηριακό υλικό: Θανάσης Μιχάλης, Βασίλης Τζίκας και Γιούλα Παπακωνσταντίνου. Αφίσα πρόγραμμα: Απόστολος Ζησιμάτος.

 

Χορεύοντας στο ρυθμό της ζωής!

*Ο χορός και η μουσική βρήκαν φέτος τη δική τους θέση στο Εργαστήρι Ζωής, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας ως ένα πιλοτικό και πρωτότυπο πρόγραμμα, που προωθεί τη σύγχρονη αντίληψη για τις πρακτικές και τις μεθόδους της πρόληψης. Τα εργαστήρια γίνονται κάθε απόγευμα Τρίτης και Παρασκευής στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο στη Μανωλάκη 11 και απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους (6-16 ετών) υπό το συντονισμό και τη δημιουργική συνεργασία της καθηγήτριας χορού και Θεατρολόγου Δέσποινας Μπουνίτση, της Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπεύτριας Μαίρης Νταφούλη και της Κοινωνικής Λειτουργού Αντωνίας Τσαντήλα.  Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λάρισας: 2410 555935.

Έρχεται "Ο Σπιθοβολάκης"

στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο

*Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, αρχίζει τις παραστάσεις για το κοινό στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο, με το νέο έργο "Ο Σπιθοβολάκης", σήμερα Σάββατο στις 6:30 το απόγευμα και αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Παράλληλα, ξεκινούν και οι παραστάσεις για τα σχολεία, από Δευτέρα έως Παρασκευή, τις οποίες ακολουθεί επίσκεψη στο Μουσείο Κούκλας, με ενημέρωση για το κουκλοθέατρο, παιχνίδια ή κατασκευές. Γενική είσοδος 3 ευρώ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 251657

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass