ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ

Η «Φρίντα» στη Δημοτική Πινακοθήκη

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2017 10:30

Μετά από την επιτυχημένη προβολή της ταινίας «Ο Μύλος και ο Σταυρός» του Λεχ Μαγιέφσκι, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, συνεχίζει την αναζήτηση των δεσμών μεταξύ του κινηματογράφου και των εικαστικών τεχνών.

Αυτή τη φορά και στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Σινεμά των Εικαστικών: Αγωνία και Έκσταση» θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό η αμερικάνικη βιογραφική ταινία «Frida(Φρίντα)» (2002) της σκηνοθέτιδος Τζούλι Τέιμορ, με πρωταγωνιστές τους Σάλμα Χάγιεκ, Άλφρεντ Μολίνα, Αντόνιο Μπαντέρας, Άσλεϊ Τζαντ και Τζέφρι Ρας. Η προβολή της ταινίας θα γίνει την Πέμπτη 23 Μαρτίου, στις 8.30 μ.μ. Οργάνωση-επιμέλεια Νίκος Αρτινός, συμμετέχει η εικαστικός Βιβή Τσιόγκα. Aπό τη μακροχρόνια, αλλά ταραγμένη σχέση με τον μέντορα και σύζυγό της, Ντιέγκο Ριβέρα, την παράνομη κι αμφιλεγόμενη σχέση της με τον Λέον Τρότσκι, έως τους προκλητικούς, για την εποχή, ερωτικούς δεσμούς με άλλες γυναίκες, η Μεξικάνα Φρίντα Κάλο έζησε μια δύσκολη κι ασυμβίβαστη ζωή ως άτομο με έντονη πολιτική συνείδηση, ως ζωγράφος που σημάδεψε το χώρο της, αλλά και ως γυναίκα που κράτησε μια προκλητική στάση στην ερωτική της ζωή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass