Η ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN

Κουκλοθέατρο και κατασκευή κούκλας

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2017 8:15

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου και της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σύνδρομο Down, ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας και την υποστήριξη του Συλλόγου Ατόμων με Σύνδρομο Down «Ο ΚΥΚΝΟΣ», πραγματοποιεί σήμερα από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα εκδήλωση στο κουκλοθέατρο του Μύλου και στο προαύλιο.

Οι δράσεις της γιορτής ξεκινούν με παράσταση του έργου «Ο Σπιθοβολάκης» για τα παιδιά του Συλλόγου Ατόμων με Σύνδρομο Down «Ο ΚΥΚΝΟΣ» και τους συνοδούς τους, καθώς και για τα παιδιά των KΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο. Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο από τις 5 έως 8μ.μ., θα πραγματοποιείται ανοιχτή κατασκευή κούκλας για όλα τα παιδιά της πόλης. Η μέρα είναι αφιερωμένη στη μουσική και στο «(πολύ ξεχωριστό) Χρωμόσωμα 21». Τα παιδιά με την καθοδήγηση παιδαγωγών, σχηματίζοντας ομαδούλες των 21 ατόμων, θα μάθουν τα πάντα για το πολύ ξεχωριστό χρωμόσωμα 21, θα κατασκευάσουν τις δικές τους 21 κούκλες μουσικούς ανά ομάδα, θα ζωγραφίσουν τα δικά τους 21 μουσικά όργανα και θα τις εμψυχώσουν στο… πεντάγραμμο, δημιουργώντας τις δικές τους μικρές αυτοσχέδιες ορχήστρες. Η κουκλογιορτή θα συνεχιστεί μετά… μουσικής, από την (αληθινή) Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λαρισαίων. Από τις 19.00 - 20.00 θα συνοδεύει τα παιδιά στην ενασχόλησή τους με την κατασκευή και εμψύχωση κούκλας, σε ένα ατέλειωτο «πεντάγραμμο ανοικτό κουκλοθέατρο». Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγούνται στο Μουσείο Κούκλας, που θα είναι ανοικτό για μικρούς και μεγάλους όλες τις ώρες της εκδήλωσης. Κάποιες από τις κούκλες του Μουσείου μάλιστα – οι πιο άτακτες- θα βγουν για να συναντήσουν τα παιδιά που θα βρίσκονται στο προαύλιο του Μύλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass