ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΟ ΟΥΗΛ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ «ΕΡΩΤΑΣ ΦΟΝΙΑΣ»

Ακαταμάχητη ρεπόρτερ και συγγραφέας η Αγγελική Νικολούλη

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2017 19:02

Της Νατάσας Πολυγένη

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ της Λάρισας, όπου βρέθηκε η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας Αγγελική Νικολούλη, για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Έρωτας Φονιάς». Κόσμος πολύς και κάθε ηλικίας έσπευσε να συναντήσει από κοντά την αστυνομική ρεπόρτερ που επί 21 χρόνια δίνει τη δική της μάχη για την εξιχνίαση του εγκλήματος μέσα από την εκπομπή της «Φως στο τούνελ».

Για το συγγραφικό της δαιμόνιο, την επιμονή και το πείσμα της ως ρεπόρτερ μίλησαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημήτρης Κατσαρός και ο παλιός αστυνομικός συντάκτης της «Ε» κ. Ευάγγελος Ρηγόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΔΣΛ κ. Δημήτρης Κατσαρός επισήμανε ότι το νέο βιβλίο της Αγγελικής Νικολούλη διαθέτει μεγάλη λογοτεχνική αξία, αλλά την ίδια ώρα αναδεικνύει ενδιαφέροντα νομικά στοιχεία. Η Αγγελική Νικολούλη είπε, είναι η απόδειξη, ότι όταν η αυτοψία είναι ενδελεχής και γίνεται σωστά, τότε βελτιώνεται και το επίπεδο παροχής της έννομης προστασίας. Το βιβλίο της, υπογράμμισε, παρουσιάζει μεγάλο νομικό και εγκληματολογικό ενδιαφέρον. Αναφορικά, με τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις που ερευνά, ο κ. Κατσαρός τόνισε, ότι πολλές φορές η ανακάλυψη σημαντικών στοιχείων αποδεικνύει ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ολιγωρία των αρχών και καθιστά επιτακτική την ανάγκη για αστυνομία επαγγελματική και όχι με νοοτροπία δημοσιοϋπαλληλική.

Από την πλευρά του ο κ. Ρηγόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στα μηνύματα που περνά το βιβλίο της Αγγελικής Νικολούλη, για τη βία που υφίστανται οι γυναίκες κυρίως στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

«Το βιβλίο της Αγγελικής Νικολούλη μέσα από τη γλαφυρή και αγωνιώδη εξιστόρηση του μύθου- πραγματικότητας, ουσιαστικά αποκαλύπτει στην κοινωνία, τη βάναυση κακοποίηση των γυναικών. Τόσο βάναυση, που κάποιες φορές, οδηγεί και στον φόνο. Ο δράστης είναι ο ίδιος. Άνδρας ιππότης, γοητευτικός, κοσμοπολίτης, προσεγμένος στην εμφάνιση και στους τρόπους. Άψογος με την πρώτη ματιά και ελκυστικός. Η ιστορία θίγει τις εξουσιαστικές σχέσεις ενός άντρα, κατά σειρά και χωρίς εξαίρεση, με όλες τις γυναίκες τις οποίες συναντά στη ζωή του, οι οποίες ήταν αρκετές. Αλλά και τα παιδιά του. Γιατί υπάρχουν και αυτά. Όταν οι πόρτες κλείνουν και οι εντυπωσιασμένοι οικογενειακοί φίλοι και επισκέπτες αποχωρούν, πέφτουν τα πρώτα χαστούκια του άντρα προς τη γυναίκα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με αποσπασματικές αναφορές, σε σημεία του βιβλίου ο κ. Ρηγόπουλος, παρουσίασε στο κοινό όλα όσα η συγγραφέας έζησε και κατέγραψε, στην προσπάθειά της να ξεσκεπάσει ένα φαινομενικά τέλειο έγκλημα.

«Η Αγγελική Νικολούλη, είναι μια ξεχωριστή αστυνομική ρεπόρτερ, αναγνωρισμένη και διεθνώς, μέχρι και τη μακρινή… Ιαπωνία, αλλά αποκρούει σθεναρά την άποψη ότι λειτουργεί ως άντρας! Κι όταν ένας από τους ήρωες της υπόθεσης της λέει «Σε πάω με χίλια, είσαι ξηγημένο αντράκι. Πρέπει ο κόσμος ν’ ακούσει από την εκπομπή σου και τη δική του θέση. Λέει ότι έχεις απαντήσεις για όλα». Του απαντά κάθετα: «Ε, όχι κι αντράκι, Μάρκο μας! Θηλυκό με τα όλα του. Αλλά με τέτοια θέματα που ασχολούμαι, πού να το καταλάβεις κι εσύ και όσοι λένε τα ίδια μ’ εσένα.Αλίμονο αν η κάθε δουλειά αλλοίωνε τα θηλυκά στοιχεία μιας γυναίκας. Επαγγελματίας μεν, αλλά γυναίκα με τα όλα της. Μια ζωή στο κυνήγι του εγκλήματος, στην εξιχνίαση μυστηρίων και στην αναζήτηση αγνοουμένων « πρόσθεσε καταλήγοντας.

Η Αγγελική Νικολούλη, συγκινημένη ευχαρίστησε τον κόσμο που επί 21 χρόνια στηρίζει την εκπομπή της και δεσμεύτηκε ότι όσο μπορεί και όπου μπορεί θα βοηθάει. Επίσης, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην ελληνική αστυνομία και τόνισε ότι κάθε υπόθεση απαιτεί λεπτούς χειρισμούς από την πλευρά της, καθώς σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να γίνει εμπόδιο στις έρευνες. Για το νέο της πνευματικό «παιδί» σημείωσε ότι όταν η ίδια η ζωή γράφει σενάρια και η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία θα γράφονται βιβλία όπως ο «Έρωτας Φονιάς». Όπως υπογράμμισε στο βιβλίο της καταγράφονται αληθινές ιστορίες που με επιμονή και μεθοδική έρευνα φωτίστηκαν άγνωστες πλευρές της και αποκαλύφθηκε το έγκλημα. Στη συνέχεια η κ. Νικολούλη, απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού που ομολογουμένως, παρουσίασαν εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού αφορούσαν από απορίες αναφορικά με τις υποθέσεις του βιβλίου, εξελίξεις σε υποθέσεις των εκπομπών της, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκλήθηκε όταν ένας πατέρας δημοσίως της μίλησε για την υπόθεση της δήθεν αυτοκτονίας, όπως είπε, του γιου του στο εξωτερικό ζητώντας της να συνδράμει στην υπόθεση αλλά και ένας 15χρονος μαθητής της Γ' Γυμνασίου ο οποίος με περίσσιο θάρρος πήρε το λόγο και έκανε μια σειρά από ερωτήματα στην κ. Νικολούλη την οποία όπως είπε παρακολουθεί ανελλιπώς, γύρω από ζητήματα της παιδικής εγκληματικότητας. Τέλος, να σημειωθεί ότι η κ. Νικολούλη μετά από ερώτημα αναφέρθηκε και στις εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία των ταξιτζήδων

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης σε σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι η Αγγελική Νικολούλη με τις αναρίθμητες δημοσιογραφικές της επιτυχίες, με το πείσμα, την επιμονή της και τη δυνατή της πένα, αποδεικνύει ότι η δημοσιογραφία είναι κοινωνικό λειτούργημα όταν ασκείται σωστά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα μηνύματα κατά της βίας των γυναικών που περνά το βιβλίο της «Έρωτας Φονιάς».

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του είπε ότι η Αγγελική Νικολούλη ξεχωρίζει σε έναν χώρο σκληρό για το θάρρος και την τόλμη της, ενώ ο δυναμισμός, η εργατικότητα, η ευαισθησία και φαντασία της την κάνουν ακαταμάχητη στο ρεπορτάζ. «Σε μια χώρα που τα τελευταία χρόνια αναζητεί Φως στο Τούνελ η Αγγελική Νικολούλη μάς είναι απαραίτητη» κατέληξε.

Λίγο πριν την έναρξη της παρουσίασης του βιβλίου προβλήθηκε βίντεο-τρέιλερ για το βιβλίο που σκηνοθέτησε ο γιος της Κωνσταντίνος Μοσούλης που ζει στην Αμερική και το οποίο παρακολούθησε με ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια η Αγγελική Νικολούλη.

Την εκδήλωση, που συντόνιζε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Κυριάκος Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος της Μητρόπολης, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο διευθυντής σύνταξης της «Ε» κ. Δημήτρης Χατζηευθυμίου.

Στο τέλος η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με το κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass