ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ

«Ρέκβιεμ» του Μότσαρτ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2017 10:34

Η επιθυμία του ανθρώπου για μέθεξη με τον Θεό ανέκαθεν μετουσιωνόταν σε μελωδικό άκουσμα, οδηγώντας δημιουργούς και ακροατές στη λύτρωση μέσα από την τέχνη και τη μουσική.

Ακόμα και οι νεκρώσιμες ακολουθίες ή οι πένθιμοι θρήνοι για το Θείο Πάθος της Ρωμαιοκαθολικής ή της Λουθηρανικής Εκκλησίας αποκτούν μιαν υπερβατική διάσταση που πάντοτε συγκινούσε βαθιά τους πιστούς αλλά και το φιλόμουσο κοινό απανταχού της Γης. Η αριστουργηματική σύνθεση της δυτικοευρωπαϊκής θρησκευτικής μουσικής, το «Ρέκβιεμ» του Μότσαρτ, θα παρουσιαστεί στις 4 Απριλίου, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας στις 8 το βράδυ Η παρουσίαση αυτή αποτελεί παραγωγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Solarte με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Λάρισας και του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας. Τα φωνητικά μέρη του Ρέκβιεμ ερμηνεύουν η υψίφωνος Αλεξάνδρα Ντόβα, η μεσόφωνος Φωτεινή Γεωργίου, ο τενόρος Δημοσθένης Βλάχος και ο βαρύτονος Γιάννης Γράμψας. Συμμετέχουν τα φωνητικά σύνολα Solartissimo Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας ) Coro Antico ( Ωδείο Τούμπας Κ. Ματσίγκος), ενώ στο πιάνο συνοδεύει ο μαέστρος και πιανίστας κ. Δημήτρης Δημόπουλος. Την διεύθυνση του έργου θα έχει ο μαέστρος Νίκος Στ. Ευθυμιάδης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass