ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ 4 ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Θεατρική παράσταση σε τρεις γλώσσες

Δημοσίευση: 24 Απρ 2017 10:35

Αύριο Τρίτη 25 Απριλίου στις 7μ.μ. στο Β’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας οι θεατρικές ομάδες τεσσάρων σχολείων θα παρουσιάσουν θεατρική παράσταση με διασκευή της Ορέστειας του Αισχύλου και με τίτλο «Αν μου διηγούνταν την Ορέστεια...».

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί τη διετία 2015-2017 το Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου, με συντονιστή τον φιλόλογο Δημήτρη Σακελλαρίου, σε συνεργασία με τα σχολεία: Liceo Classico Agropoli (Ιταλία), Athénée Royal Thuin (Βέλγιο) και Γυμνάσιο Μυγδονίας Θεσσαλονίκης και συνιστά την τελευταία εκδήλωση και κορύφωση του προγράμματος. Θέμα του προγράμματος είναι η παιδαγωγική αξιοποίηση του θεάτρου και ειδικότερα του αρχαίου δράματος στη διαμόρφωση ενεργών και δημοκρατικών πολιτών.

Καθένα από τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν ένα από τα έργα της τριλογίας και μάλιστα στη μητρική γλώσσα των μαθητών, υιοθετώντας μια σύγχρονη προσέγγιση του αρχαίου δράματος και εντάσσοντάς το στην πραγματικότητα της εποχής μας, υιοθετώντας την σκηνοθετική ματιά και έμπνευση του Βέλγου σκηνοθέτη. Το ιταλικό σχολείο θα παρουσιάσει τον Αγαμέμνονα στα ιταλικά, το βελγικό τις Χοηφόρες στα γαλλικά και το σχολείο του Αρμενίου τις Ευμενίδες στα ελληνικά. Τέλος, το Γυμνάσιο Μυγδονίας θα παρουσιάσει κι αυτό τις Χοηφόρες σε διασκευή φιλολόγου του σχολείου σε μια πιο κλασική προσέγγιση της τραγωδίας.

Σε ένα πολυπολιτισμικό και ετερόγλωσσο περιβάλλον οι μαθητές των 4 σχολείων θα στείλουν το μήνυμα της ευρωπαϊκής σύμπραξης και ειρηνικής συνύπαρξης μέσα από την ετερότητα και τη διαφύλαξη της ταυτότητας του καθενός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass