ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ:

Κέντρο του Αριστοφάνη να γίνει ο Τύρναβος

Δημοσίευση: 24 Απρ 2017 13:00
«Εδώ υπάρχει μεγάλη ιστορία στο χιούμορ και την ελευθερία του λόγου και στη γιορτή με τους φαλλούς τιμάται ο κορυφαίος δημιουργός της κωμωδίας» δήλωσε στην «ΕτΔ» ο δημοφιλής Λαρισαίος ηθοποιός «Εδώ υπάρχει μεγάλη ιστορία στο χιούμορ και την ελευθερία του λόγου και στη γιορτή με τους φαλλούς τιμάται ο κορυφαίος δημιουργός της κωμωδίας» δήλωσε στην «ΕτΔ» ο δημοφιλής Λαρισαίος ηθοποιός

Στον Τύρναβο βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο δημοφιλής και καταξιωμένος ηθοποιός και συγγραφέας Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η πόλη του Τυρνάβου με την κουλτούρα που διαθέτει θα μπορούσε άξια να γίνει Κέντρο του Αριστοφάνη. Σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ο Τύρναβος με όσα συμβαίνουν την Καθαρά Δευτέρα δείχνει ότι έχει μια παρακαταθήκη. «Μας απαγορεύουν λέξεις. Στον Τύρναβο και τη Θεσσαλία δεν απαγορεύονται λέξεις γιατί οι άνθρωποι έχουν τη σκέψη ολόκληρη».

Η επίσκεψη του κ. Λαζόπουλου στον Τύρναβο έχει ιδιαίτερη σημασία αφού βρέθηκε στην πόλη αποκλειστικά για να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου του θεατρικού έργου που έχει γράψει ο ίδιος με τίτλο «Η Κυριακή των παπουτσιών», που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου. Ο κ. Λαζόπουλος έγινε δεκτός στην αίθουσα του θεάτρου με πολλά και έντονα χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους Τυρναβίτες.

Πριν την παράσταση χαιρετισμό απεύθυνε η ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εκ μέρους της προέδρου κ. Μαρίας Βαρδιοπούλου και του Δ.Σ. κ. Στέλλα Κολοβού.

Μετά την παράσταση μίλησε η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου κ. Κωνσταντινιά Πατσή και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Φανή Μπίλιου Λαγκιόλη.

Αμέσως μετά πάλι μέσα σε έντονα χειροκροτήματα στο βήμα ανέβηκε ο κ. Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος συγχάρηκε τα παιδιά του θιάσου ένα - ένα με διπλό ασπασμό.

Έντονα συγκινημένος ο κ. Λαζόπουλος αναφέρθηκε στα παιδικά βιώματά του ως άνθρωπος που κατάγεται από την περιοχή μας . Ο κ. Λαζόπουλος θυμήθηκε τα νεανικά του χρόνια ως εργαζόμενος στο Οινοποιείο Τυρνάβου. Αναφέρθηκε σε ιστορίες από εκείνη την εποχή. Χάρηκε τα παιδιά της θεατρικής ομάδας και τους ευχήθηκε τα καλύτερα.

Στη συνέχεια ο κ. Λαζόπουλος βρέθηκε στα καμαρίνια με τους συμμετέχοντες στην παράσταση και είχαν εκτενή συζήτηση όπως θα συζητούσε ο καλός δάσκαλος με τους μαθητές του.

Τέλος, μιλώντας για την παράσταση στην «ΕτΔ» ο κ. Λάκης Λαζόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Χάρηκα τόσο πολύ που ξανάκουσα αυτό τον λόγο που ουσιαστικά γεννήθηκε από τη Θεσσαλία. Ξαναπαίρνει σάρκα και οστά στον Τύρναβο από νέα παιδιά γιατί τα νέα παιδιά είναι εκείνα που λαμβάνουν τον λόγο και σου δίνουν να καταλάβεις αν σωστά τα έγραψες. Ο Τύρναβος έχει μεγάλη ιστορία στο χιούμορ, την ελευθερία του λόγου. Είναι αριστοφανική πόλη ο Τύρναβος. Θα ήθελα να γίνει εδώ το Κέντρο του Αριστοφάνη. Στη γιορτή με τους φαλλούς τιμάται ο Αριστοφάνης. Αξιοποιούν τη δύναμη του λόγου. Ο Τύρναβος είχε πάντα πολιτισμό και προοδευτικό κόσμο. Είναι μια πόλη με πολύ ταλέντο. Τους ευχαριστώ όλους και τους δασκάλους, αλλά κυρίως τα παιδιά γιατί κατάφεραν μετά από πολλά χρόνια να με συγκινήσουν ξανά.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Στην παράσταση έλαβαν μέρος οι:

Αγραφιώτη Αντωνία, Γκαντρή Ευαγγελία, Δαούλα Μαριάννα,

Δεληχά Ηλιάνα, Δημάκης Δημήτρης, Καραμούτη Ιωάννα,

Κατσαούνη Μαρία, Κιτσίδης Αλεξανδρος, Κωτούλα Χριστίνα, Μάικου Αντωνία, Μαλίτα Αντιγόνη, Μπαλάφας Θωμάς, Πλιάκα Μαρία, Σιαπέρας Γιάννης, Ταρατσάλου Θεοδώρα, Τζουβάρα Δήμητρα, Τσόκος Αλέξανδρος .

Η σκηνοθεσία ήταν της Έλενας Γράβαλου, τη μουσική επιμέλεια είχε ο Θέμης Σαμαντζής. Ήχος – φώτα Βασίλης Σαμουλαδάς – Γιάννης Ταουσάνης. Τεχνικός Σκηνικών Μιχάλης Τζιόλας, σχεδιασμός αφίσας Μαρία Βαρδιοπούλου, σκηνικά Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass