ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ «Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ»

Το Λαογραφικό μιλά για εκείνα που δεν λέγονται

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 22:36

Πορτραίτα, τοπία, στιγμές από τη ζωή του, έργα που τον παρουσιάζουν ως σύμβολο, τα βόλια που γίνονται αστέρια στον ουρανό θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όσοι επισκεφτούν το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και την έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια» που εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα.

Κατά τον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας αλλά και στα έργα που όπως είπε «συνδιαλέγονται με τα ιστορικά τεκμήρια και αποκαλύπτουν την προσωπικότητα, το όραμα, τη ζωή του μεγάλου ηγέτη καθώς και την πορεία προς το τραγικό τέλος. Η έκθεση είναι ένα μήνυμα ιστορικής μνήμης».

Ως ιδανική χαρακτήρισε την επιλογή της συγκεκριμένης έκθεσης για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων η πρόεδρος του Συλλόγου «Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας», Εύη Παπαχατζοπούλου. «Το Λαογραφικό Μουσείο επιλέγει να μιλήσει για εκείνα που δεν λέγονται. Να γίνει χώρος προβληματισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων η υπεύθυνη του Λαογραφικού Μουσείου Φανή Καλοκαιρινού.

Έκπληκτη με την πόλη και τις δράσεις που αναπτύσσει εμφανίστηκε η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού, υποστηρίζοντας ότι «η ιστορία του Ιωάννη Καποδίστρια είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Αν είχε ζήσει ίσως να είχαμε μια άλλη χώρα».

Τα εγκαίνια πλαισίωσε μουσικά η χορωδία του Συλλόγου Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Θεσσαλίας «Νικόλαος Μάντζαρος», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Μπαλανίκα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass