ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ "ΚΡΙΚΚΕΙΟΥ" ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ

Αντάμωμα μουσικής και χορού

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2017 22:25

Το 1ο Πανελλήνιο Μουσικοχορευτικό Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ με τίτλο «Η μουσική συναντά το χορό» έγινε δεκτό με ενθουσιασμό και θερμά χειροκροτήματα από τον κόσμο της Λάρισας, χθες βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο.

Με πρωτοβουλία του πολιτιστικού κέντρου της ΔΕΗ και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου χορωδίες, χορευτές και μουσικοί της πόλης μας, των Τρικάλων και της Θεσσαλονίκης, ένωσαν τις δυνάμεις τους παρουσιάζοντας ένα παραδοσιακό ταξίδι, με στόχο της ενίσχυση του "Κρίκκειου" Ορφανοτροφείου Θηλέων.

Ο καθηγητής θεολογίας-φιλολογίας κ. Λεωνίδας Τέλιος προλογίζοντας την εκδήλωση μίλησε για τον πλούτο της ελληνικής χορευτικής και μουσικής παράδοσης, που αποκτά άλλο νόημα όταν στόχος της είναι η προσφορά. «Η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα και ιδιοκτήτες. Δεν έχει όρια. Τα μηνύματα που περνάει είναι αναρίθμητα. Από τα αυτιά καταλήγει στην ψυχή» είπε χαρακτηριστικά.

Τη φιλοδοξία, το φεστιβάλ να καθιερωθεί ως θεσμός στη Λάρισα, εξέφρασε ο πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου της ΔΕΗ Λάρισας κ. Θεοφάνης Σιάτρας, ο οποίος μίλησε για τη σημασία της ανάδειξης και διάσωσης του παραδοσιακού τραγουδιού.

Εν συνεχεία το κοινό απόλαυσε μουσική, χορό και τραγούδια από τη χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου της ΔΕΗ Λάρισας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τερζούδη, τη χορωδία του μουσικού εργαστηρίου Σόχου Θεσσαλονίκης, τη χορευτική ομάδα γυναικών Τρικάλων Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ, το χορευτικό τμήμα πολιτιστικού-αθλητικού κέντρου ΔΕΗ Θεσσαλονίκης. Η ορχήστρα απέδωσε εξαιρετικά τα τραγούδια και αποτελούνται από τους Χρ. Καλαμπούκα, Β. Μπαλογιάννη, Αθ. Ζιώζια, Β. Σαραντινό, Α. Κωνσταντίνου και Μιχάλη Μαντέλα.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass