ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΚΟ

Εικόνες ελπίδας

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2017 16:30

Πενήντα εικόνες- στιγμές μιας διαδρομής μεγάλης. Των προσφύγων που κατέφυγαν στην Ελλάδα εξαιτίας του πολέμου στην Συρία, εκθέτουν από χθες στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, στην αίθουσα Τάκη Τλούπα δύο Λαρισαίοι φωτογράφοι, ο Θωμάς Παπανδρέου και ο Κώστας Τσομάκος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Ελπίδας Οδύσσεια», πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ και θα διαρκέσει ως τις 31 Μαΐου τις ώρες 6-9 μ.μ. «Είναι εικόνες που αποτυπώνουν το δράμα των ανθρώπων που αναζητούν μια καλύτερη τύχη σε άλλες χώρες. Δείχνουν τη θλίψη, τη χαρά, την αγωνία τους», ανέφερε ο επιμελητής της έκθεσης δημοσιογράφος Αχιλλέας Τραγούδας.

Οι δύο φωτογράφοι, που επισκέφτηκαν αρκετές φορές τα hotspots της Ειδομένης, του Κουτσόχερου και της ROCA, προσπάθησαν να καταγράψουν με τον φακό τους καθημερινές στιγμές των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους, έζησαν μια αγωνιώδη, αλλά κι ελπιδοφόρα οδύσσεια στην διαδρομή τους και, εγκλωβισμένοι πια στην Ελλάδα, περιμένουν καρτερικά τη λύτρωση και την απαρχή μιας νέας ζωής.

Η έκθεση φωτογραφίας των Θωμά Παπανδρέου και Κώστα Τσομάκου, οργανώνεται από τον Δήμο Λάρισας και το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, σε συνεργασία με την Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας (της οποίας είναι μέλη οι δύο φωτογράφοι). Τα έξοδα της έκθεσης καλύφθηκαν από τον Δήμο Λαρισαίων. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass