«Οι Γάμοι του Φίγκαρο» πάνε… πλατεία!

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2017 18:34


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων πρόκειται να προβάλλει την πολυσυζητημένη παραγωγή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας «Οι  Γάμοι του Φίγκαρο» στην Κεντρική πλατεία της πόλης, την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαΐου στις 8.30 το απόγευμα.


H προβολή  γίνεται με τη συνεργασία της VICTORIA CINEMAS MOBILE  που εδρεύει στη Λάρισα, διαθέτει γιγαντοοθόνες και παρέχει υπηρεσίες προβολής σε οποιοδήποτε χώρο.  
Έτσι, θα δοθεί  η ευκαιρία σε όσους Λαρισαίους δεν κατάφεραν να βρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για μια από τις τρεις παραστάσεις της όπερας του Μότσαρτ, καθώς οι λίστες αναμονής είχαν τριψήφιο αριθμό.  Η προβολή μαγνητοσκοπημένων παραστάσεων όπερας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες συνηθίζεται πάρα πολύ. Είναι ένας τρόπος να παρακολουθήσει το ευρύ κοινό ένα καλλιτεχνικό έργο υψηλής ποιότητας.  Η όπερα «Οι  Γάμοι του Φίγκαρο» ανέβηκε σε σκηνοθεσία Κώστα Λαμπρούλη, σκηνογραφία  Δήμητρας Εξάρχου, τα κοστούμια έκανε η Ελένη Ψύρρα, τις χορογραφίες η Έλλη Νταϊλιάνη, το φωτισμό ο Γιάννης Χατζηαντωνίου.  Στην 30μελή χορωδία της όπερας συμμετείχαν μέλη της Ανδρικής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, του γυναικείου φωνητικού συνόλου του Δ.Ω.Λ. InDonnation, της Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου, και μονωδοί. Τη φωνητική προετοιμασία των χορωδών επιμελήθηκε  η Μαρία Ρουκά και τη μουσική διδασκαλία ο Χρήστος Κτιστάκης, ο οποίος διεύθυνε και τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας. Πρωταγωνιστούν: Μυρτώ Παπαθανασίου  (Contessa), Μυρσίνη Μαργαρίτη (Susanna), Δώρα Μπάκα  (Cherubino), Μάριος Σαραντίδης   (Figaro), Αρκάδιος Ρακόπουλος  (Conte), Κατερίνα Οικονόμου  (Marcellina), Γιάννης Κουκουτάρας  (Bartolo), Αστέριος Τσέτσιλας (Bassilio, Don Curzio), Δέσποινα Πούρικα   (Barbarina), Απόλλωνας Δέλλιος (Antonio).
Η υπόθεση στην κωμική όπερα «Οι γάμοι του Φίγκαρο» εκτυλίσσεται στη Σεβίλλη του 18ου αιώνα. Έρωτες και παρεξηγήσεις, που θα έχουν αίσιο τέλος. Ο Φίγκαρο και η Σουζάνα κάνουν σχέδια για το γάμο τους. Όλα, όμως, θα αρχίσουν να μπλέκονται, αφού το γαϊτανάκι του έρωτα θα γίνει ένα παιχνίδι στο οποίο θα «παίξουν», εκτός από τον Φίγκαρο και τη Σουζάνα, ο κόμης, η σύζυγός του, ο νεαρός ακόλουθος Κερουμπίνο και η Μπαρμπαρίνα. Στο τέλος, και τα τρία ζευγάρια θα γίνουν ευτυχισμένα και θα γιορτάσουν τους γάμους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass