Λ. Κονιόρδου: O Πολιτισμός μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2017 13:26

«O Πολιτισμός μας μπορεί να αποτελέσει μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης , ευημερίας του τόπου», τόνισε η Λυδία Κονιόρδου ολοκληρώνοντας την επίσκεψη της σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία στην Ήπειρο.

Η υπουργός Πολιτισμού από το αρχαιολογικό Μουσείο της 'Αρτας , σε δηλώσεις της ανέφερε, πως ο τόπος έχει ένα πλούτο, την πολιτιστική του κληρονομιά, η οποία αποτελεί και συγκριτικό του πλεονέκτημα, το οποίο χρειάζεται να υποστηριχθεί. Ωστόσο ,επισήμανε πως και οι πολίτες, συνειδητοποιούν την σπουδαιότητα της κληρονομιάς τους και ζητούν να προχωρήσουν τα έργα, να ανοίξουν οι αρχαιολογικοί χώροι, για να υπογραμμίσει πως , «πρέπει να πεισθούν αυτοί που μοιράζουν χρήματα, ότι ο Πολιτισμός χρειάζεται να ενισχυθεί».

Στην 'Αρτα η κ. Κονιόρδου επισκέφτηκε την Δυτική Νεκρόπολη, το μικρό θέατρο της Αμβρακία και τον Βυζαντινό ναό της Παναγίας της Παρηγορήτισσας τον οποίο χαρακτήρισε μοναδικό μνημείο. «Έμεινα έκθαμβη με το μνημείο της Παρηγορήτισσας», ανέφερε και πρόσθεσε πως επιθυμία της είναι να υπάρξει συνεργασία με τον Δήμο, την Περιφέρεια και το υπουργείο Υποδομών ώστε να υπάρξει η δυνατότητα, στατικής μελέτης και επισκευής της στέγης προκειμένου να αναστηλωθεί το μνημείο και να δοθεί περίλαμπρο στους πολίτες και στους επισκέπτες όπως του αξίζει.
Εντυπωσιασμένη από τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στην 'Αρτα , η υπουργός Πολιτισμού, επισήμανε πως πρέπει να αναδειχθεί η σπουδαία κληρονομιά της ,τα μνημεία της μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους με διαδρομές διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού, με στόχο να αναπτυχθεί ο ποιοτικός τουρισμός, οι νέοι να νιώθουν την αξία του τόπου μέσα στον οποίο ζουν και μεγαλώνουν. Μάλιστα είπε πως γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης σε προσωπικό, ήδη δόθηκαν 5 θέσεις εποχιακών φυλάκων, ώστε να λειτουργήσουν αυτοί οι χώροι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass