Γιορτή Λόγου και Τέχνης στην Κρανιά Ελασσόνας

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2017 15:35

Με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη παρουσία κοινού πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην Κρανιά Ελασσόνας, πριν από λίγες μέρες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δικτύου Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την Ανάπτυξη της Επαρχίας με τον γενικό τίτλο: «Γιορτές Λόγους και Τέχνης 2017»,

με τη συνεργασία του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρανιάς και της τοπικής Δημοτικής Κοινότητας Κρανιάς. Οι εκδηλώσεις αυτές, όπως και κάθε χρόνο, τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Ειδικότερα οι «Γιορτές Λόγους και Τέχνης 2017» περιελάμβαναν Διημερίδα με κεντρικό θέμα: «Γνωστοί και άγνωστοι αγωνιστές της λευτεριάς από την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας» καθώς και μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Στην πρώτη ημέρα της Διημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στην Κρανιά, κύριοι ομιλητές ήταν οι κ.κ.: Κώστας Σαχινίδης, Δρ. Κοινωνιολογίας, συγγραφέας, με θέμα: «Καπετάν Ελασσόνας» «Ταγματάρχης Ιωάννης Μπαλτούμης (από το Πραιτώρι)» Μπούμπας Σπύρος, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, με θέμα: «Η Τσαριτσάνη κατά το πρώτο μισό του 19ου αιώνα και η προσφορά της στην επανάσταση του Ολύμπου του 1854 και του 1878» Παπακωνσταντίνου Θωμάς, ιστοριοδίφης, συγγραφέας με θέμα: «Πάνος Τζάρας(1794) και Νικος Τζάρας(1770-1807), Πάνος Τζάρας ή Τζαρόπουλος (1803-1880) - «Οι Λιβαδιώτες αγωνιστές Γιάννης Δαμαλής, Αθανάσιος Αστερίου και Γκέκας» -«Οι κλεφταρματολοί του Ολύμπου Κώστας Τζαχείλας, Δήμος Τζαχείλας και Γιώργος Τζαχείλας» (από την Καρυά). Μετά τις ομιλίες ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με: - τη χορευτική ομάδα του Κέντρου Τέχνης, Λόγου και Κοινωνικής Δράσης επ. Ελασσόνας, με θεσσαλικούς χορούς. - τo παιδικό μουσικό συγκρότημα Δημοτικής Κοινότητας Κρανιάς, υπό τη διεύθυνση του κ. Λάμπρου. - τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο Λόφου Ελασσόνας, με ποντιακούς χορούς. Στη λύρα συνόδευσε ο βετεράνος Πόντιος λυράρης Νίκος Δημητριάδης. Επίσης, στην αρχή του καλλιτεχνικού προγράμματος τραγούδησε και ο Κρανιώτης Βαγγέλης Κατσαβός ένα αυτοσχέδιο τραγούδι καλωσορίσματος, σε ρυθμό καθιστικού τραγουδιού της τάβλας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτισε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. Η δεύτερη ημέρα της Διημερίδας που είχε προγραμματισθεί να γίνει στο Αμούρι χθες Παρασκευή 23 Ιουνίου, δυστυχώς, αναβλήθηκε λόγω πένθους των κατοίκων του χωριού. Όμως, οι ομιλίες που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στο Αμούρι, θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιουλίου στη Δολίχη Ελασσόνας και στις 23 Ιουλίου στο Λυκούδι Ελασσόνας.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass