ΣΤΙΣ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ 1ο TUNNEL FESTIVAL ΑΙΓΑΝΗΣ

Ντοκιμαντέρ κοινωνικής οικονομίας

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2017 16:15

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 9 το βράδυ ανεβάζει αυλαία το 1ο Tunnel Festival Αιγάνης με την προβολή δύο εξαιρετικών ντοκιμαντέρ με θέμα την Κοινωνική Οικονομία.

Η Κοινωνική Οικονομία αποτελεί σήμερα μια από τις πλέον επιδιωκόμενες μεθόδους οικονομικής ανάπτυξης, μιας και αντιμετωπίζει την οικονομία στο πλαίσιο μιας ανθρωποκεντρικής πολιτικής, και όχι στο πλαίσιο μιας οικονομίας που είναι ανταγωνιστική και εξοντωτική. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής:

-The Power of Community: How Cuba survived peak oil (2006). Σκηνοθεσία: FaithMorgan

Το ντοκιμαντέρ, εξιστορεί πώς η Κούβα κατάφερε να «απεξαρτηθεί» από το πετρέλαιο όταν κατέρρευσε η Σ. Ένωση και σταμάτησαν οι εισαγωγές πετρελαίου. Βιολογική γεωργία, αγροτικοί συνεταιρισμοί, περιβόλια σε κήπους και ταράτσες μες στην πόλη, λαϊκές αγορές, αποκέντρωση, ποδήλατο και μέσα μαζικής μεταφοράς, ανανεώσιμη ενέργεια και κυρίως η δύναμη της κοινότητας έσωσαν την Κούβα από την ενεργειακή κρίση και τη διατροφική επισφάλεια

-Together - How cooperatives show resilience to the crisis (2012). Σκηνοθεσία: AnaSánchez.

Είναι γεγονός. Στην Ευρώπη, 1,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι λειτουργούν από κοινού τις δικές τους επιχειρήσεις. Είτε ονομάζονται συνεταιρισμοί εργαζομένων, είτε κοινωνικοί συνεταιρισμοί είτε συμμετοχικές επιχειρήσεις. Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει, μέσα από τέσσερα παραδείγματα και ύστερα από εκτεταμένη έρευνα και αποκλειστικές συνεντεύξεις, γιατί οι επιχειρήσεις αυτές παρουσιάζουν μια σημαντική ανθεκτικότητα στην κρίση: ένα εργοστάσιο μεταλλικού νερού στην Πολωνία (Muszynianka), μια εταιρεία σε πτώχευση στη Γαλλία (Fonderiedel'Aisne) μετατράπηκε σε συνεταιρισμό των εργαζομένων, μια κοινοπραξία των κοινωνικών συνεταιρισμών στην Ιταλία (ConsorzioSIS) και ένας από τους κύριους επιχειρηματικούς ομίλους της Ισπανίας (MONDRAGONCorporation). Οι ταινίες προβάλλονται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass