ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

«Λογοτεχνικός περίπατος με τον Καραγάτση» στη Ραψάνη

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2017 16:30

Ένα διήμερο ιστορίας και λογοτεχνίας με άξονα την ιστορική κοινότητα της Ραψάνης διοργανώνει ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, στις 28 και 29 Ιουλίου , σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών.

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου η βιβλιοθηκονόμος Χάιδω Πανταζή θα ξεναγήσει το κοινό στη Ραψάνη μέσα από ένα «Λογοτεχνικό περίπατο με τον Καραγάτση». Με αφετηρία το χώρο του «Ξενώνα Ραψάνης» στις 19.30 και κατάληξη στην κεντρική πλατεία του χωριού μια ώρα αργότερα, η κ. Πανταζή θα μας ταξιδέψει μέσα από τις αναφορές στο έργο του μεγάλου λογοτέχνη στη Ραψάνη, που τόσο αγάπησε και ύμνησε.

Τα πέτρινα γεφύρια στο άγνωστο οδικό δίκτυο της Μεταβυζαντινής περιόδου του ΒΑ τμήματος του Ν. Λάρισας (του Β.Α. τμήματος του σημερινού Δήμου Τεμπών), με έμφαση στην μελέτη αυτών της ευρύτερης περιοχής της Ραψάνης (πέτρινη Γέφυρα στον «Μέγα Λάκκο» γνωστή και ως γέφυρα του «Λιάπη» ή «Μαρόντα») αποτελούν το θέμα της εισήγησης του Ιστορικού - ερευνητή Δημήτρη Μπάρμπα, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου της Ραψάνης, το Σάββατο 29 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα. Η συμμετοχή – είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass