ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΣΩΤ. ΔΑΝΕΖΗ ΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το Bar Engage ταξιδεύει στην Πάτμο

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2017 22:25

Ντοκιμαντέρ για το Bar Engage, τη διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στη Λάρισα και φιλοξενεί ξένους bartenders προκειμένου να ανταλλάξουν γνώσεις γύρω από την κουλτούρα του κοκτέιλ αλλά και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Θεσσαλίας, θα προβληθεί σήμερα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Aegean Film Festival που διοργανώνεται στην Πάτμο.

Πέρυσι ο γνωστός δημοσιογράφος Σωτήρης Δανέζης και η ομάδα του βρέθηκαν για πέντε ημέρες στη Λάρισα και ακολούθησαν τους δέκα καλεσμένους Γάλλους bartenders του Bar Engage στο ταξίδι τους. Μέσα από τον φακό κατέγραψε επισκέψεις στα Μετέωρα, στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και άλλα αξιοθέατα, καθώς και σε τοπικές επιχειρήσεις που ακόμη και σήμερα φτιάχνουν με παραδοσιακό τρόπο προϊόντα της Θεσσαλίας, όπως αποστάγματα και τυροκομικά είδη. Αυτά την ημέρα, γιατί το βράδυ η κάμερα καταγράφει τις εξορμήσεις στα στέκια της πόλης, τη συνεργασία τους με μπαρ της Λάρισας, τη γνωριμία τους την ελληνική κοκτέιλ σκηνή και με τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης. Μέσα σε 45 λεπτά η ταινία καταφέρνει να αποδώσει με συνοχή και ρυθμό τις γευστικές περιπέτειες των Γάλλων επισκεπτών, ενώ ο φακός επικεντρώνεται στην αλληλεπίδραση που έχουν οι διαφορετικές κουλτούρες διασκέδασης, αυτές της Λάρισας και του Παρισιού, τη θερμή ανταπόκριση του κοινού και τις φιλίες που μετέτρεψαν μια ιδέα σε θεσμό. Όλη αυτή η εμπειρία, οι δεκάδες ώρες υλικού, συγκεντρώθηκαν, μονταρίστηκαν και έγιναν ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Bar Engage – Η ταινία» και θα προβληθεί σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Aegean Film Festival, που πραγματοποιείται στο νησί της Αποκάλυψης.

Ο Στέφανος Δραγανιδάκης και ο Αλέξανδρος Σακελλάρης, δύο από τους εμπνευστές του Bar Engage, θα βρίσκονται σήμερα στην προβολή, που όπως σημειώνουν θα είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία προβολής της Λάρισας και της Θεσσαλίας σε ένα ευρύ κοινό, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και πολλοί ξένοι επισκέπτες. «Η προβολή της ταινίας είναι μια μοναδική ευκαιρία ανάδειξης της περιοχής μας και αποτυπώνει με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο την προσπάθεια που κάνουμε για να τοποθετήσουμε τη Λάρισα στον χάρτη της παγκόσμιας κοκτέιλ σκηνής, αλλά και να προτείνουμε την περιοχή ως μια εναλλακτική τουριστική επιλογή».

Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass