Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΟ 28 ΕΩΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

«...στου Ολύμπου την αυλή»

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2017 16:00

Το 5ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή» είναι πλέον γεγονός και θα ξεκινήσει στις 28 Αυγούστου στην Ελασσόνα. Για τρεις μέρες, η καρδιά της παράδοσης, του πολιτισμού και των τεχνών θα χτυπάει στους πρόποδες του Ολύμπου, στην αυλή του Ολύμπου.

Παραδοσιακοί χοροί, τραγούδια, δρώμενα, εικαστικά εργαστήρια, αφηγήσεις, συναυλίες θα ξετυλιχτούν όλα μαζί στις εκδηλώσεις που ετοιμάζει η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και του Δήμου Ελασσόνας. Τις εκδηλώσεις στηρίζει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΜΕΝΤΟΡΕΣ» και το Δίκτυο «Περραιβία».
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 5ου Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή» έχει ως εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
-7.30 μ.μ. Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από χορευτικά συγκροτήματα
- 8.30 μ.μ. Πλατεία Λαού έναντι πνευματικού κέντρου Ελασσόνας εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Το φυσικό τοπίο αποκαλύπτει τα μυστικά του…»
-9 μ.μ. Πλατεία Λαού Διεθνής μουσικοχορευτική παράσταση
Οι χορευτικές ομάδες της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, του συγκροτήματος “Centro de Tradicoes Gauchas Sentinela da Querencia” από τη Santa Maria – Rio Grande do Sul από τη Βραζιλία και το μουσικοχορευτικό συγκρότημα Moresca Nova Compagnia Canto Folkpopolare από τη νότια Ιταλία καθώς και 2 ακόμα ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα θα ζωντανέψουν με τραγούδια και χορούς του τόπου τους «την αυλή του Ολύμπου». Τις χορευτικές ομάδες θα τις συνοδέψουν οι δεξιοτέχνες μουσικοί.
ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
- 6.30 μ.μ. – 8 μ.μ. Πλατεία Λαού, εικαστικό εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά με τη ζωγράφο Εύα Βασδέκη
-8 – 9 μ.μ. Πλατεία Λαού, αφήγηση Λαϊκών Παραμυθιών από όλο τον κόσμο με συνοδεία μουσικής. Αφήγηση: Χριστίνα Βράκα (Ηθοποιός), Κανονάκι: Αλέξης Κωνσταντίνου. Μια μικρή παρουσίαση της παράστασης που θα γίνει το χειμώνα για μικρούς και μεγάλους φίλους των λαϊκών παραμυθιών μας.
9-11 μ.μ. Πλατεία Λαού, συναυλία με τα συγκροτήματα «EMPRIME» και «ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΤΖΟΡΕ»(ποπ, ροκ, σουίνγκ, ροκ εντ ρολ, έντεχνο)
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
-7.30 μ.μ. Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης από χορευτικά συγκροτήματα
-9 μ.μ. Πλατεία Λαού Διεθνής μουσικοχορευτική παράσταση
Οι χορευτικές ομάδες της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, του συγκροτήματος “Centro de Tradicoes Gauchas Sentinela da Querencia” από τη Santa Maria – Rio Grande do Sul από τη Βραζιλία και το μουσικοχορευτικό συγκρότημα MorescaNova Compagnia Canto Folkpopolare από τη νότια Ιταλία, 2 ακόμα ελληνικά χορευτικά συγκροτήματα και η παραδοσιακή χοορωδία της Λ.Α.Ε.Ε. θα ζωντανέψουν με τραγούδια και χορούς του τόπου τους «την αυλή του Ολύμπου». Τις χορευτικές ομάδες θα τις συνοδέψουν οι δεξιοτέχνες μουσικοί.
11 μ.μ. Λήξη φεστιβάλ. Παραδοσιακό γλέντι για όλο τον κόσμο.