ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ

Μουσικό Φεστιβάλ Πάου 2017

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2017 15:52

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μουσικό Φεστιβάλ Πάου. Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι «Συνυπάρξεις» παραπέμποντας στις ποικίλες μορφές συνύπαρξης που σηματοδοτεί η πρωτοβουλία ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος να διοργανώσει μια μουσική και εκπαιδευτική δράση στο Πήλιο, που περιβάλλει δημιουργικά την έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Βόλο. Έτσι από τις 18 έως τις 28 Αυγούστου στο Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην Πάου Αργαλαστής, θα λάβει χώρα το 2ο Μουσικό Φεστιβάλ Πάου.

Το Φεστιβάλ Πάου διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υποστηρίζεται από την Επιτροπή Ερευνών και την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η κ. Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων, μέλος ΕΕΠ του Π.Θ. Για την υλοποίηση του Φεστιβάλ σημαντική είναι η εθελοντική προσφορά των συνεργατών και μελών των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 συναυλίες στις ακόλουθες χρονικές περιόδους: 1η περίοδος : 18,19 και 20 Αυγούστου, 2η περίοδος: 24, 25, 26, 27 και 28 Αυγούστου και επιπλέον τέσσερα ανοιχτά σεμινάρια από τις 21 έως τις 24 Αυγούστου.

Στις 18 Αυγούστου την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, στις 9 το βράδυ, στο πρώτο μέρος ο Ε. Ζάχος-Παπαζαχαρίου, εθνολόγος-ανθρωπολόγος και συγγραφέας θα μιλήσει για τη Μονή Πάου και το Βυζάντιο, ενώ στη συνέχεια στο δεύτερο μέρος στη σκηνή θα ανέβουν η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής που ξανασυναντήθηκαν καλλιτεχνικά μετά από μια εικοσαετία, συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά την πετυχημένη συνεργασία τους, μετά από την αίσθηση που έκαναν οι συναυλίες τους την περασμένη περίοδο. Με τη σύμπραξη του νέου κιθαριστή Γιώργου Τοσικιάν, ως μουσικό σύνολο πλέον, οι τρεις καλλιτέχνες θα εκφράσουν μουσικά τα όνειρα, τις ελπίδες και τους καημούς της ψυχής, δημιουργώντας σε κάθε τους παράσταση μια μοναδική σχέση με το κοινό, όπως στις παλιές μπουάτ του ’60.

Τόσο οι συναυλίες όσο και τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν στο κοινό. Για κρατήσεις θέσεων και δηλώσεις συμμετοχής, στο τηλ. 6931-818614, κ. Νατάσα Αμπατζή και στο http://paoufestival2017.weebly.com/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass