ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΟΥΗΛ

Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος στη Λάρισα

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2017 22:28

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Τίτο Πατρίκιο, διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ. στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Ποιητής, πεζογράφος και μεταφραστής, ο Τίτος Πατρίκιος, διαρκώς ενεργός ως πολίτης, με αδιάλειπτη και πυκνή παρουσία στα Γράμματα από το 1943 μέχρι και σήμερα, έχει βραβευτεί για το σύνολο του έργου του με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας (1994) και το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (2008) και έχει πλέον καταξιωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της μεταπολεμικής και της σύγχρονης ποίησης, ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Με το έργο του έχουν ασχοληθεί έγκριτοι μελετητές, κριτικοί και πανεπιστημιακοί. Στην εκδήλωση, εκτός από τον ίδιο τον Τίτο Πατρίκιο, θα μιλήσουν για το έργο του, ο κ. Γιώργος Στεφανίδης, πρόεδρος της ELGA (Γαλλo-ελληνικός οργανισμός που προωθεί και υποστηρίζει επιστημονικά τη συνεργασία μεταξύ ΟΤΑ Γαλλίας και Ελλάδας) με θέμα «Η ποίηση του Τίτου Πατρίκιου ως ιστορική πηγή», η κ. Ελένη Αντωνιάδου, φιλόλογος και μελετήτρια του έργου του Τίτου Πατρίκιου, με θέμα «Ως πού μπορεί να φτάσει ένας χωματόδρομος», και ο κ. Θωμάς Μπεχλιβάνης, επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, με θέμα «Η αειθαλής ποιητική νεότης του Τίτου Πατρίκιου». Η κ. Βιολέτα Π. Μπέη Φουντή, χειρουργός οδοντίατρος, έχει αναλάβει τον συντονισμό της εκδήλωσης. Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών του ΔΩΛ «Ο ήχος ως έχει» θα ερμηνεύσει το Divertimento in B-flat major, Hob.ll:46 του J. Haydn.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass