ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Στη γειτονιά των αγγέλων ο Δημήτρης Σεϊτάνης

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2017 15:40

Έφυγε από τη ζωή ο γεννημένος στη Λάρισα ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Δημήτρης Σεϊτάνης. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών, έπαιξε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1983, ενώ παράλληλα άρχισε να εργάζεται και ως βοηθός σκηνοθέτη. Είχε συνεργαστεί με τους Μίνωα Βολανάκη, Νίκο Χαραλάμπους, Σταμάτη Φασουλή, Γρηγόρη Γρηγορίου, Τάκη Βουτέρη, Λάκη Λαζόπουλο κ. α.

Από το 1987 και για επτά χρόνια συνεργάστηκε ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη, με τα θέατρα Πόρτα και Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου και από το 1994 άρχισε να σκηνοθετεί (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, Θίασος Σπ. Παπαδόπουλου, Θέατρο Μπρόντγουαιη, Εθνική Λυρική Σκηνή, Θ.Ο. Κύπρου, Θέατρο Νέων κ.α.).

Το 1997 δημιούργησε και διηύθυνε το «ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ», μια ομάδα θεάτρου με σαφή κατεύθυνση και προσανατολισμό προς τα παιδιά και τους νέους, οι παραστάσεις της οποίας επιχορηγούνταν για χρόνια από το Υπουργείο Πολιτισμού. Με το ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα θεατρική παράσταση για εφήβους («Το γέλιο των Θεών»). Στις περισσότερες παραστάσεις χρησιμοποίησε με πρωτοποριακό τρόπο τις Νέες Τεχνολογίες με αποκορύφωμα το 2004 που ξεκίνησε σε συνεργασία με το θίασο T.P.O. της Ιταλίας τις διαδραστικές – συμμετοχικές παραστάσεις με το «Μαγικό Χαλί» («Γιαπωνέζικοι Κήποι», «Χορεύοντας με τα χρώματα», «Ιταλικοί Κήποι», «Το Ασχημόπαπο»). Από το 2010 έως το 2014 στέγασε το Θέατρο Νέων σε ένα χώρο που μεταμόρφωσε ο ίδιος από συνεργείο αυτοκινήτων σε Θέατρο – Χώρο Πολιτισμού, το Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια». Είχε συμμετάσχει σε σεμινάρια και διεθνή συνέδρια για το θέατρο, τις τέχνες και την εκπαίδευση και το παραμύθι. Διετέλεσε μέλος, Γεν. Γραμματέας του Δ. Σ και Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ASSITEJ (η ASSITEJ INTERNATIONALE είναι η Διεθνής Εταιρία Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους). Επίσης, συμμετείχε για 3 χρόνια (2010 – 2013) στο Δ.Σ. του Σωματείου «Φίλοι Μίνου Βολανάκη». Είχε διδάξει θεατρικό παιχνίδι σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και έχει υπάρξει, για σειρά ετών, μέλος κριτικής επιτροπής στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες για το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ του Υπουργείου Παιδείας και μέλος της κριτικής επιτροπής στον Κρατικό διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου για παιδιά του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς είχε γράψει σενάρια για την τηλεόραση, το θέατρο και το θέατρο για παιδιά. Η κηδεία του Δημήτρη Σεϊτάνη έγινε χθες στην Ελευσίνα όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass