ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Γάλλοι σολίστες στο Δημοτικό Ωδείο

* Στις 28 Σεπτεμβρίου το ρεσιτάλ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2017 15:25

Η πρώτη συναυλία της νέας καλλιτεχνικής περιόδου 2017-18 πραγματοποιείται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, σε συνδιοργάνωση με το Γαλλικό Ινστιτούτο. Δύο καλλιτέχνες με λαμπρές σπουδές και καλλιτεχνική πορεία, οι Eve-Marie Caravassilis στο τσέλο και Ζαν-Μπερνάρντ Μαρί στο πιάνο, θα παρουσιάσουν στο κοινό της πόλης ένα πρόγραμμα με έργα των A.Dvorak, C.Debussy, D.Chostakovitch, F.Schubert, N.Paganini, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ.

Η είσοδος είναι 5 ευρώ. H Eve-Marie Caravassilis παίζει με γαλλικό ανώνυμο βιολοντσέλο και δοξάρι Bazin δανεισμένα από το ίδρυμα μουσικών οργάνων της Γαλλίας. Παθιασμένη και εκλεκτική, είναι αναγνωρισμένη ομόφωνα σαν το ανερχόμενο αστέρι της σημερινής διεθνούς σκηνής. Η Eve-Marie Caravassilis ξεχωρίζει ιδιαίτερα με τη μεγάλη ποικιλία του ταλέντου της. Λαμπερή τεχνική, θαυμάσια μουσικότητα και με έναν ήχο ιδιαίτερα σπάνιας ομορφιάς. Ο Jean-Bernard Marie γεννήθηκε στον Μαυρίκιο και μετακόμισε στην Αυστραλία σε μικρή ηλικία όπου έκανε μαθήματα με την Josephine Bell και τον Igor Hmelnitsky στο Conservatory of Music του Σύδνεϊ. Στη συνέχεια σπούδασε με τον Venstislav Yankoff στο Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris και απέκτησε το ‘Premier Prix’. Έπειτα ακολούθησε σπουδές στο Λονδίνο με τον Geoffrey Parsons προτού προχωρήσει σε μια διεθνή σταδιοδρομία. Ο Jean-Bernard Marie έχει παρουσιαστεί ως σολίστ αλλά και ως συνοδός Lieder σε σύνολα μουσικής δωματίου και σε μεγαλύτερα ορχηστρικά συγκροτήματα. Επιπλέον, ο Jean-Bernard Marie έχει εμφανιστεί σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ και την Ασία και την Ευρώπη. Οι σόλο δισκογραφικές του δουλειές περιλαμβάνουν το «Bachannal» και το «Silicon Music» του Pascal Zavaro για το ραδιόφωνο της Γαλλίας, καθώς και δύο κυκλοφορίες CD Τσέχων συνθετών το 2007 και ένα σόλο ρεσιτάλ άλμπουμ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass