ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η τέχνη είναι «όχημα» προσωπικής διαφυγής

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2017 15:46

Με την έκθεση των αποφοίτων μαθητών των ενηλίκων τμημάτων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, εγκαινιάστηκε ουσιαστικά η νέα καλλιτεχνική περίοδος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Έργα ζωγραφικής, κεραμικής, χαρακτικής και ψηφιδωτού στολίζουν το αίθριο του μουσείου και θα μπορούν οι επισκέπτες να τα απολαμβάνουν μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου. Στα χθεσινά εγκαίνια η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Άννυ Ψάρα Περίφανου εξέφρασε την ικανοποίηση για τη συμμετοχή του κόσμου στα εργαστήρια ενηλίκων, επισημαίνοντας ότι η τέχνη είναι ένα «όχημα» προσωπικής διαφυγής. «Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, η ανάγκη για δημιουργία επιβάλλεται. Για τους ενήλικες είναι μια διέξοδος, ένα ταξίδι στις εσωτερικές ανάγκες τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική δουλειά, έκανε λόγο ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης στο σύντομο χαιρετισμό του. Χαρακτηριστικά ανέφερε «Η Δημοτική Πινακοθήκη κάνει εξαιρετική δουλειά σε πολλά επίπεδα. Το εκπαιδευτικό κομμάτι, είναι μια σημαντική παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και η υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζεται είναι βασικό συστατικό στη συνταγή της επιτυχημένης διαδρομής της». Στη συνέχεια ο κ. Σούλτης απένειμε τα πιστοποιητικά σπουδών στους μαθητές που αποφοίτησαν από το Ελεύθερο Εργαστήρι. Για τα έργα της έκθεσης μίλησαν η υπεύθυνη των εργαστηρίων της Πινακοθήκης κ. Μαρίνα Παπουτσή και ο καθηγητής κ. Αντώνης Καρακωνσταντάκης.
Η έκθεση αυτή, όπως ειπώθηκε, είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας επιμονής και υπομονής από ανθρώπους που διέθεσαν δημιουργικά το χρόνο τους, ξέφυγαν για λίγο από την καθημερινότητα, ασχολήθηκαν πέρα και έξω από τα τετριμμένα, πίστεψαν στις δυνατότητές τους, άντλησαν δυνάμεις εσώτερες, ανακάλυψαν τον αυτοσχεδιασμό και κατάφεραν με τη βοήθεια των δασκάλων τους να φτάσουν σε επίπεδα ζηλευτά ο καθένας στον τομέα του. Οι δάσκαλοι που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά τους είναι οι: Μαριάννα Γκουντουβά, Αντώνης Καρακωνσταντάκης και Αθανάσιος Φαλιάγκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass