ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑ

Οι δάσκαλοι της Σαμαρίνας

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2017 15:48

Στην αίθουσα του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Οι δάσκαλοι της Σαμαρίνας» του δάσκαλου κ. Νίκου Λούκα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμό από την πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Γεωργία Αβέλα η οποία ευχαρίστησε τον κόσμο που παρευρέθηκε καθώς και τον κ. Λούκα για την προσφορά των εσόδων από την πώληση των βιβλίων στον Σύνδεσμο. Ακολούθησε απαγγελία του ποιήματος «Στον δάσκαλο» του Κωστή Παλαμά από τη μαθήτρια Δωρίτα Κατσίδη και ακούστηκε το τραγούδι «Ο Γεροδάσκαλος» του Γιάννη Μαρκόπουλου σε στίχους Κώστα Μύρη.


Στη συνέχεια ο δάσκαλος-συγγραφέας Κώστας Ζησόπουλος μίλησε με θέμα «Οι δάσκαλοι στους αγώνες του έθνους» και ακούστηκε το τραγούδι του Γιάννη Μαρκόπουλου σε στίχους Κώστα Βίρβου «Ο Δάσκαλος». Το ποίημα «Στο νέο δάσκαλο» απήγγειλε η πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεωργούλη Ειρήνη.
Η φιλόλογος καθηγήτρια κ. Ευαγγελία Ταμπάρα έκανε κριτική παρουσίαση του βιβλίου του Σαμαριναίου δάσκαλου κ. Νίκου Λούκα και τόνισε τη μεγάλη συμβολή των δασκάλων στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας των κατοίκων.
Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην επίπονη ερευνητική προσπάθεια του συγγραφέα για την συγκέντρωση του υλικού.
Τέλος, ο συγγραφέας αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και το ΔΣ του Συνδέσμου για την οργάνωση της εκδήλωσης, ευχήθηκε να παρουσιασθούν στο μέλλον και άλλοι ερευνητές που θα γράψουν για το παρελθόν της αγαπημένης Σαμαρίνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass