Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Κουκλοθεατρικός Οκτώβριος στον Μύλο

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2017 16:16

Με κουκλοθεατρικές παραστάσεις ,σεμινάρια, εργαστήρια και ένα… περιπλανώμενο Μουσείο, ξεκινά η φετινή χρονιά στο Kουκλοθέατρο στον Μύλο, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα και το Μουσείο Κούκλας.


Οι δράσεις ξεκινούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με σεμινάριο κατασκευής κούκλας τύπου Mαρότ για Εκπαιδευτικούς το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου από τις 10 π.μ. έως 2μ.μ. και 5 έως 9μ.μ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδαγωγούς κάθε σχολικής βαθμίδας, λογοθεραπευτές, εμψυχωτές κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, καθηγητές ξένων γλωσσών, εκπαιδευτές ειδικής αγωγής, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχοθεραπευτές, αλλά και γονείς που θέλουν να εντάξουν την κούκλα και το κουκλοθέατρο στην καθημερινότητά τους.
Η κούκλα τάξης βοηθά σημαντικά – με θεαματικά αποτελέσματα για όσους το έχουν δοκιμάσει- στην ενίσχυση της ομαδικότητας, στην έκφραση των συναισθημάτων των παιδιών, στη σωστή χρήση της γλώσσας ή στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, σε ομάδες παιδιών με ιδιαιτερότητες, σε θεραπείες λόγου και ψυχοθεραπείες, στα σχολικά θεματικά προγράμματα, στην ενίσχυση της φαντασίας και της δημιουργικότητας, στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων της σχολικής τάξης, στην εκπαίδευση των παιδιών μέσα από το κουκλοθέατρο και την ψυχαγωγία.
Παράλληλα, η εμφάνιση της κούκλας τάξης στη σχολική αίθουσα εκπλήσσει, διασκεδάζει και αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τα παιδιά κατά την ευαίσθητη και απαιτητική περίοδο προσαρμογής στο νέο τους σχολικό πρόγραμμα.
Στο σεμινάριο θα κατασκευάσουν κούκλες τύπου μαρότ 60 εκ. με ξύλο, αφρολέξ, χαρτί, κόλλα, υφάσματα, νήματα και χαρτοταινίες κ.ά. μέχρι και το στάδιο της ολοκλήρωσης και άμεσης χρήσης από τους συμμετέχοντες.
Στη συνέχεια θα μάθουν πώς να τις εμψυχώνουν, ώστε η κούκλα να αποδεσμευτεί από την απλή χρήση της ως εργαλείο και να ενταχθεί στην τάξη ως μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα του μήνα διαμορφώνεται ως εξής:
Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών – Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών για παιδιά και ενήλικες.
Φιλοξενία της Έκθεσης Συλλογής Φιγούρας Θεάτρου Σκιών του PEP BELTRAN και διάδραση-εμψύχωση από την ομάδα Gypsy Moth.
Δευτέρα 16, Τρίτη 17 ,Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Οκτωβρίου μικτά τμήματα (ενήλικες-παιδιά) σε γκρουπ των 20 ατόμων
Ώρες 6.30-7.30μ.μ. (πρώτο γκρουπ) 8-9μ.μ. (δεύτερο γκρουπ).
Σάββατο 21 Οκτωβρίου 12 εως 1 το μεσημέρι (ένα γκρουπ). Σεμινάριο Σωματικού Κουκλοθεάτρου και Εμψύχωσης Αντικειμένων
Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 5-10μ.μ. BODY PUPPETS WORKSHOP (Το σώμα ως κούκλα)με τον Αργεντινό Roberto White. Το σεμινάριο σωματικού κουκλοθεάτρου και εμψύχωσης αντικειμένων θα πραγματοποιηθεί στα ισπανικά συνοδεία μεταφραστή. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να δώσει βασικά εργαλεία στους συμμετέχοντες για τη δημιουργία της δικής τους παράστασης.
Κουκλοθεατρικές Παραστάσεις
Σάββατο 21 Οκτωβρίου «Ο γύρος της μπουγάδας σε 30’» 6.30-7.30 μ.μ. Κουκλοθέατρο & διαδραστικό παιχνίδι με την ομάδα Gypsy Moth.
Κυριακή 22 Οκτωβρίου «Ο γύρος της μπουγάδας σε 30’» ώρες 11.30-12.30 & 12.30-13.00 Κουκλοθέατρο και διαδραστικό παιχνίδι με την ομάδα Gypsy Moth.
Σάββατο 28 Οκτωβρίου «Criaturas particulares (Iδιαίτερα πλάσματα)» ώρες 6.30-19.30 & 20.00 -21.00 με τον Αργεντινό performer Roberto White.
Kυριακή 29 Οκτωβρίου «Sueños 1 (Όνειρα) » ώρες 12.00-13.00 & 18.30-19.30 με τον Αργεντινό performer Roberto White. Για τα σεμινάρια θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων για όλες τις δράσεις.
Πληροφορίες και κρατήσεις στη διεύθυνση Γεωργιάδου 53  και στα τηλέφωνα 2410251657 & 6989460969.