ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ο Αϊ Βασίλης φέτος πάει Αλκαζάρ

*Ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων σήμερα στο Δημαρχείο

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2017 23:00

Ένα θεματικό πάρκο σχεδιάζει να λειτουργήσει τα φετινά Χριστούγεννα ο Δήμος Λαρισαίων, στο πάρκο Αλκαζάρ.

Το θεματικό πάρκο Χριστουγέννων αποτελεί ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου θα φιλοξενηθούν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις με εξαίρεση το άναμμα των φώτων που θα γίνει στην Κεντρική πλατεία όπως και η αλλαγή του χρόνου, που θα γίνει στην πλατεία Λαμπρούλη.

Η λειτουργία του Πάρκου θα ξεκινήσει στις 9 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 7 Ιανουαρίου με δωρεάν είσοδο για τους πολίτες, ενώ θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν σε μια έκταση 65 στρεμμάτων, που θα διαμορφωθεί από τα σκαλιά στην είσοδο του πάρκου Αλκαζάρ έως τον χώρο στάθμευσης, δίπλα από το στάδιο Αλκαζάρ.

«Ο Δήμος Λαρισαίων» εξηγεί στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παν. Νταής «στο πλαίσιο της προβολής της πόλης μας διοργανώνει τη λειτουργία θεματικού πάρκου Χριστουγέννων στο Αλκαζάρ. Πρόκειται για ένα μεγάλο σχέδιο το οποίο θα προσελκύσει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα».

Στο πλαίσιο αυτό, στις 10 σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκαλείται ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να διευθετηθούν εκκρεμότητες που αφορούν στη διοργάνωση.

Όπως είναι γνωστό για τη λειτουργία του Πάρκου, σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, τροποποιήθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου ενώ πρόσφατα δημοσιεύθηκαν δύο διαγωνισμοί που αφορούν τόσο στις κατασκευές όσο και στον φωτεινό διάκοσμο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα συμπεριληφθούν στον ένα μήνα λειτουργίας του Πάρκου δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί αφού αυτή την ώρα δίνεται προτεραιότητα σε τεχνικά θέματα, όπως της οργάνωσης και της λειτουργίας, με αφορμή και τη μεγάλη έκταση όπου θα αναπτυχθούν οι εκδηλώσεις.

Όπως υπογραμμίζουν στελέχη της δημοτικής αρχής «πρόκειται για μια πρώτη προσπάθεια της πόλης να διαμορφώσει ένα όμορφο θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο, που να απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, τόσο για τους Λαρισαίους, όσο και για τους επισκέπτες».

Διευκρινίζοντας ότι «ο χώρος που επιλέχθηκε, το πάρκο του Αλκαζάρ, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους συμπολίτες μας και βεβαίως βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από το κέντρο της πόλης και την εμπορική αγορά. Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει αθόρυβα από το τέλος του καλοκαιριού και πλέον μαζί με την ιδιαίτερα πολύτιμη στήριξη των υπηρεσιών του Δήμου, εντείνουμε τους ρυθμούς μας για την προετοιμασία του θεματικού πάρκου».

Στη σημερινή σύσκεψη θα εξετασθούν επίσης και θέματα που αφορούν σε έργα προετοιμασίας και συντήρησης του χώρου (λίμνη, πλακοστρώσεις, ράμπες ΑμεΑ κ.λπ.).

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass