ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΚΗ - ΤΡΑΓΓΑΝΙΔΑ

«Ο κύκλος των χαμένων γυναικών»

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2017 22:13

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου της εκπαιδευτικού – συγγραφέως κ. Στέλλας Πετρίκη – Τραγγανίδα η οποία κατάγεται από τον Αμπελώνα, με τίτλο «Ο κύκλος των χαμένων γυναικών» θα παρουσιαστεί στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας σήμερα Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ.
Μια ασπρόμαυρη ιστορία ζωντανεύει από το παρελθόν κι έρχεται να μας υπενθυμίσει κάποιες σκοτεινές πλευρές της ελληνικής επαρχίας τον περασμένο αιώνα.


Πρόκειται για το πρώτο μυθυστόρημα της συγγραφέως. Ένα μυθιστόρημα φτιαγμένο με υλικά του παρελθόντος. Βασίζεται σε μια ιστορία που έγραψε η ίδια η ζωή σε μια μικρή γειτονιά του κόσμου, με φόντο τον απέραντο κάμπο και μια κλειστή κοινωνία.
Μιλώντας σήμερα στην «Ε» η κ. Στέλλα Πετρίκη - Τραγγανίδα για το βιβλίο της, «Ο κύκλος των χαμένων γυναικών» σημειώνει: «είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα. Είναι ένα τρυφερό αλλά και δραματικό συγχρόνως μυθιστόρημα. Σε αυτό το βιβλίο δεν θα βρει κανείς μεγάλες εκπλήξεις, ανατροπές κι ούτε κάποιο μυστήριο να το τυλίγει. Είναι μια ιστορία απλή, σαν αυτές που γράφει η ζωή.  Γενικά είναι έργο φαντασίας, που βασίζεται όμως σε ένα αληθινό τραγικό γεγονός, που συνέβη περίπου στα μέσα του περασμένου αιώνα. Δυστυχώς δεν ήταν μοναδικό αυτό το γεγονός, ανάλογα περιστατικά συναντά κανείς και σε άλλες αγροτικές περιοχές αλλά και στις πόλεις. Είναι η ιστορία μιας αδικοχαμένης κοπέλας, που έκανε το ολέθριο σφάλμα να ερωτευτεί. Τα αποπνικτικά στενά όρια της εποχής δεν επέτρεπαν τέτοιου είδους «παραστρατήματα» στα νεαρά κορίτσια.
Αυτή είναι η βασική ιδέα στο βιβλίο. Γύρω όμως από τους κεντρικούς ήρωες κινούνται κι άλλα πρόσωπα, ορισμένοι γραφικοί χαρακτήρες που δίνουν μια ευχάριστη νότα. Ο αναγνώστης συγχρόνως θα γνωρίσει τον ευρύτερο περίγυρο της επαρχίας καθώς και τη θέση της γυναίκας στη μικρή κοινωνία εκείνης της εποχής.
Έσκυψα με δέος σ’ αυτή την τόσο τραγική ιστορία, έβαλα ένα κομμάτι από την καρδιά μου. Οι ήρωες του βιβλίου μου κράτησαν παρέα για πέντε χρόνια, όσο καιρό δηλαδή το έγραφα».Κ.ΤΣΟΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass