ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

«Lebensraum» του Θανάση Τριαρίδη

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2017 15:36

Το «Lebensraum» του Θανάση Τριαρίδη παρουσιάζεται απόψε και αύριο στο Θέατρο του Μύλου στις 9 το βράδυ στις «Θεατρικές Συναντήσεις – Φθινόπωρο 2017». «Lebensraum» σημαίνει «ζωτικός χώρος» στα γερμανικά, που ως όρος παραπέμπει στην επεκτατική κατοχή εδαφών της χιτλερικής ιδεολογίας.

Εδώ ο τίτλος σηματοδοτεί τον ζωτικό χώρο στον οποίο διεξάγεται ένα αινιγματικό πείραμα. Ο Χειριστής και ο Αποδέκτης του πειράματος αποτελούν τις δύο όψεις ενός νομίσματος που περιστρέφεται μετέωρο στη σκιά μίας διαρκούς απειλής. Ενός νομίσματος κίβδηλου, που η επανάληψη και η διάρκεια της παραχάραξής του βασίζονται σ’ αυτές τις δύο πλευρές του. Ο Χειριστής στήνει το υποβλητικό παιχνίδι ενός μηχανισμού επιβολής και χειραγώγησης σε μία παρτίδα ισορροπιών που μπορεί ν’ ανατραπεί ανά πάσα στιγμή. Γνωστή και από τις αριστουργηματικές της τηλεοπτικές μεταφορές των μυθιστορημάτων «Η Αίθουσα του Θρόνου» του Τάσου Αθανασιάδη και «Το 10» του Μ. Καραγάτση, η Πηγή Δημητρακοπούλου ανέδειξε στη σκηνοθεσία της παράστασης τις πτυχές και τις αποχρώσεις του έργου με τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών. Ο Πάνος Ζουρνατζίδης είναι γνωστός και στο θεατρόφιλο κοινό της Λάρισας από τις σπουδαίες παραστάσεις του ΘΕ.ΑΜ.Α. στο ΔΩΛ. Πρόσφατα τον απολαύσαμε και ως Κρέοντα στη συνταρακτική «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, που σκηνοθέτησαν ο δημιουργός του ΘΕ.ΑΜ.Α. Βασίλης Οικονόμου και η Ελιάνα Περηφάνου. Στο «Lebensraum», ο Πάνος Ζουρνατζίδης υποδύεται τον μακιαβελικό Χειριστή με υποδόριο χιούμορ και βιτριολική γοητεία αριστοτεχνικής δεξιοτεχνίας στο απειλητικό παιχνίδι μίας απρόσωπης εξουσίας. Ο Σήφης Πολυζωίδης, εκτός από τη σημαντική θεατρική του πορεία σε αξιόλογες παραστάσεις, είναι γνωστός στο ευρύ κοινό από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο («Λίτσα.com», «Πεθαίνω για σένα!», κ.α.). Η εκπληκτική του ερμηνεία στον ρόλο του ανυποψίαστου Αποδέκτη του πειράματος που έρχεται σταδιακά αντιμέτωπος με τα όρια της ελεύθερης βούλησής του, εγκωμιάστηκε από κοινό και κριτικούς, όπως και η παράσταση, που παίχτηκε με επιτυχία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass