ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου»

Δημοσίευση: 18 Νοε 2017 15:48

Το δραματικό θρίλερ «Η οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου», εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού Ραούλ Αρεβάλο, προβάλλει την ερχόμενη Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα και στις 9.30 το βράδυ, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο «Χατζηγιάννειο».


Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός και ντροπαλός άνδρας. Ένα πρωινό, πηγαίνει για καφέ στο μπαρ όπου δουλεύει η Άννα. Ο ερχομός του στη ζωή της, δίνει κουράγιο στην Άννα, αφού πέρασε οχτώ χρόνια περιμένοντας τον Κούρο, το σύζυγό της, να εκτίσει την ποινή του. Ο Κούρο βγαίνει ελπίζοντας πως θα μπορέσει να ξεκινήσει απ’ την αρχή με την Άννα. Στη θέση της όμως, βρίσκει μια μπερδεμένη γυναίκα κι έναν ξένο που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος. Το φιλμ, αφηγηματικά άρτιο ξεκινά με μια αριστοτεχνικά δοσμένη σκηνή δράσης. Μια απόπειρα ληστείας κοσμηματοπωλείου έχει άδοξο τέλος για τους δράστες. Τελικά, ο Κούρο που περιμένει τους ληστές με τα κλοπιμαία στο αυτοκίνητο της διαφυγής, είναι κι ο μόνος που συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Αυτή είναι η αφετηρία μιας τραγωδίας που έχει για κεντρικό πρωταγωνιστή ένα βασανισμένο αντιήρωα που ψάχνει στην εκδίκηση το νόημα της ζωής του. Μια συγκλονιστική δημιουργία για την ανθρώπινη φύση, τη χίμαιρα της εξιλέωσης και την αναγκαιότητα της επανεκκίνησης της ζωής από νέα βάση, που εντοπίζεται μακριά από τη μάχη με τα φαντάσματα του παρελθόντος.
Ο Αρεβάλο, επιδέξιος όσο και συγκινητικός αφηγητής, ενορχηστρώνει αυτό το σκοτεινό παιχνίδι της μοίρας υπομονετικά, επίπονα και απόλυτα ρεαλιστικά, αποσπώντας τέσσερα Γκόγια (καλύτερης ταινίας, σεναρίου, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, β’ αντρικού ρόλου) και βραβείο ερμηνείας στους Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας.
Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Ραούλ Αρεβάλο με τους: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Λουίς Καγιέχο, Ρουθ Ντίαζ.
Γενική είσοδος 4 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass