ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ Δ.Ω.Λ.

Το οκτέτο του Franz Schubert

Δημοσίευση: 18 Νοε 2017 17:29

Συναυλία συνόλου μουσικής δωματίου διοργανώνεται από τον Σύλλογο Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ στην αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Λ. Οι καθηγητές του Δ.ΩΛ. μαζί με προσκεκλημένους άλλους μουσικούς θα ερμηνεύσουν το οκτέτο του Franz Schubert για δύο βιολιά, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, κόρνο, κλαρινέτο και φαγκότο.

Συμμετέχουν οι Δημήτρης Καραμανώλης (1ο βιολί), Στέλλα Τσιαρδάκα (2ο βιολί), Γιώτα Στεφανοπούλου (βιόλα), Χαρούλα Σαφαρή (βιολοντσέλο), Μιχάλης Ζαχαρτζής (κοντραμπάσο), Στέλιος Κοτρώτσιος (κλαρινέτο), Νέλλη Χολέβα (κόρνο), και Εύη Αποστολίδου - Καραμανώλη (φαγκότο).
Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο μουσικής δωματίου του σημαντικού αυτού συνθέτη ο οποίος είναι ένας από τους κύριους εκφραστές του ρομαντισμού στη μουσική. Ζώντας στη Βιέννη στις αρχές του 19ου έζησε και δημιούργησε παράλληλα με τον Beethoven. Ο ίδιος ο Beethoven εκφράστηκε για τον νεαρό Schubert ότι έχει την «Θεία σπίθα» όταν είδε δείγματα των συνθέσεών του. Παρότι έφυγε νωρίς από τη ζωή , ο Schubert άφησε πλούσιο συνθετικό έργο, κυρίως μουσικής δωματίου αλλά και συμφωνικής μουσικής και υπήρξε πρωτεργάτης του γερμανικού Lied (τραγούδι). Το οκτέτο έχει σαφείς επιρροές από το αντίστοιχο σεπτέτο του Beethoven που έγραψε σε νεαρή ηλικία τόσο στη δομή (μέρη του έργου) όσο και στη σύνθεση των οργάνων.
Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Παράσχου που ως εκτελεστής κόρνου υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας αλλά και συνέπραξε με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δ.Ω.Λ., άλλοτε ως σολίστ και άλλοτε ως μέλος της σύνθεσής της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass