ΣΤΙΣ 23 ΚΑΙ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Αφιέρωμα στον Ν. Καζαντζάκη

Δημοσίευση: 20 Νοε 2017 15:34

Ο Δήμος Λαρισαίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων νομού Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας πραγματοποιούν λογοτεχνικό, φιλοσοφικό και θεατρικό διήμερο, αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη, στις 23 και 24 Νοεμβρίου, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, με ελεύθερη είσοδο.

Το 2017 ανακηρύχθηκε ως «έτος Καζαντζάκη» από το Υπουργείο Πολιτισμού, αφού συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο επίκουρος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., Δημήτρης Κόκκορης, με θέμα: «Η λογοτεχνική πορεία και η κριτική πρόσληψη του Νίκου Καζαντζάκη», ενώ θα διαβαστούν κι αποσπάσματα από τα έργα του Ν. Καζαντζάκη «Οδύσ(σ)εια», «Ασκητική», «Τερτσίνες (Ελένη)», «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», «Ο καπετάν Μιχάλης», «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Ο τελευταίος πειρασμός», «Ο φτωχούλης του Θεού», «Οι αδερφοφάδες» και «Αναφορά στον Γκρέκο» από τους Στέλλα Νταβαρούκα, Διαμάντω Ιωάννου, Δημήτρη Κατσαούνη και Τάσο Μάτο. Την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, θα παρουσιαστεί το θεατρικό δρώμενο «Σκεπτομορφές του Καζαντζάκη» από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς Γιάννη Μπακουρτζή, Σταυρούλα Ταμβάκη, Σοφία Νταμήτρου, Θανάση Χαραλάμπους, Βάιο Παπαμιχάλη, Πέτρο Βλαχάβα, Κωνσταντίνα Καφαλή, Χρήστο Τσάκο και Γιώργο Λέπουρη, με σύνθεση κειμένων και σκηνοθετική επιμέλεια του Θοδωρή Κανάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass