ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

«Βαν Γκογκ: Η ζωή ενός ανθρώπου»

Δημοσίευση: 21 Νοε 2017 15:40

Το επιτυχημένο πρόγραμμα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Κατσίγρα «Το Σινεμά των Εικαστικών: Αγωνία και Έκσταση» συνεχίζεται και φέτος με ελεύθερη είσοδο για το κοινό κάνοντας πρεμιέρα σήμερα, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείου Κατσίγρα με την ταινία Βαν Γκογκ: Η ζωή ενός ανθρώπου (ώρα προβολής 8μ.μ.).

Το πρόγραμμα «Το Σινεμά των Εικαστικών: Αγωνία και Έκσταση» περιλαμβάνει επιλεγμένες ταινίες που έλκουν τη θεματολογία τους από τις εικαστικές τέχνες. Οι ταινίες αφορούν την αγωνιώδη αναζήτηση της έμπνευσης για την «Τέλεια Τέχνη», κάτι που αποτυπώνεται, είτε μέσα από βιογραφίες γνωστών καλλιτεχνών, είτε μέσα από πρωτότυπες ιστορίες ανάλογης θεματολογίας. Η ταινία είναι κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Έρβιν Στόουν με θέμα τη ζωή του μεγάλου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ, που κυκλοφόρησε το 1934. Η διασκευή του μυθιστορήματος για τη μεγάλη οθόνη έγινε από τον Νόρμαν Κόργουιν. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Κερκ Ντάγκλας στο ρόλο του Βαν Γκογκ, ο Άντονι Κουίν στο ρόλο του Πολ Γκογκέν] και ο Τζέιμς Ντόναλντ στο ρόλο του αδελφού του Βαν Γκογκ, Θίο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass