ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Ν. ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗ

Ειπώθηκαν… αλήθειες στο θέατρο ΟΥΗΛ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2017 21:17

Μπορεί η συγγνώμη να διορθώσει μεγάλα λάθη; Μπορεί η απουσία της να διαλύσει όνειρα; Και τελικά, γίνονται θαύματα; Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει στο πρώτο του βιβλίο που παρουσίασε χθες ο 37χρονος Λαρισαίος, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., Νικόλαος Καραφυλλίδης, «Λέγοντας Αλήθειες» στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού θεάτρου ΟΥΗΛ.

Στις σελίδες του μυθιστορήματος περιγράφονται ακατανόητα περιστατικά που περιστρέφονται γύρω από το μυστηριώδη και απόρρητο κόσμο της εξομολόγησης, έχοντας ως βάση την ελληνική ύπαιθρο και το Άγιο Όρος.

Στις ομοιότητες της εξομολόγησης με την ψυχοθεραπεία και στο ζήτημα της λύτρωσης αναφέρθηκε η ψυχολόγος της ΕΛΑΣ Μαρία Γιαννακού, ενώ εξήγησε αν η εξουσία και η δύναμη αλλοιώνει τα στοιχεία των ανθρώπων ή εν τέλει παρουσιάζει τους πραγματικούς ευαγούς. Για την επιστήμη και τη θρησκεία, την πίστη μίλησε αρχικά ο παιδοχειρουργός και επιστημονικά υπεύθυνος του Παιδοχειρουργικού Τμήματος ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Ευριπίδης Πραντσούδης σημειώνοντας που εφάπτονται και που χωρίζουν οι δρόμοι τους. Στο δεύτερο μέρος της τοποθέτησής του μίλησε για τα όσα πραγματεύεται το βιβλίο, κάνοντας αναφορά στους χαρακτήρες αλλά και τον τρόπο γραφής του συγγραφέα.

Αποσπάσματα από το βιβλίο ανέγνωσε ο καθηγητής - αντιπρύτανης Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης Α.Τ.ΕΙ. Θεσσαλίας - συγγραφέας Λάμπρος Σδρόλιας, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε το έργο από την εκπαιδευτική σκοπιά.

Ο συγγραφέας, Νίκος Καραφυλλίδης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του εξήγησε ποιο ήταν το εφαλτήριο να γραφτεί η ιστορία ενώ αναφέρθηκε στο κατά πόσο επηρεάστηκε ο τρόπος γραφής του, από τα βιώματά του και τις εμπειρίες του από την Ελληνική Αστυνομία. Συγχρόνως μίλησε για τα ερωτήματα που πραγματεύεται η ιστορία ενώ σύγκρινε κατά πόσο αυτά που περιγράφονται στο βιβλίο τα συναντάει κάποιος στην σύγχρονη Ελλάδα. Στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων.

Η εκδήλωση, έκλεισε με βίντεο της περίληψης του βιβλίου και την παρουσίαση έκανε ο δημοσιογράφος της «Ε» Κώστας Γκιάστας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Δημήτρης Κουτσάφτης, οι αστυνομικοί διευθυντές Λάρισας Γιώργος Αγάκος, Βόλου Γιάννης Τόλιας, Τρικάλων Γιώργος Σπηλιώπουλος, ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Γιάννης Μαγκούτας, οι εισαγγελείς κ.κ. Φασούλα και Παπαϊωάννου, ο αναπληρωτής διοικητής του ΓΝΛ Δημήτρης Λιόλιος, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Καλομπάτσιος, ο σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών, αστυνομικό προσωπικό, πλήθος κόσμου.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass