ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ

«Οδός Τρικολόρ» του Νίκου Καλτσά

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2018 15:20

Παρατείνεται έως την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, μετά το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού, η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Καλτσά «Οδός Τρικολόρ - στάση ΛΑΡΙΣΑ 1987-2017» στο αίθριο του πρώτου ορόφου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Ι. Γ. Κατσίγρα. Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από τα πιο αντιπροσωπευτικά ζωγραφικά έργα του Νίκου Καλτσά από το 1987 μέχρι το 2017, ένα μεγάλο μέρος του οποίου εκτίθεται για πρώτη φορά, έχοντας παραμείνει έως σήμερα άγνωστο, ακόμα και σε φίλους και συνεργάτες του δημιουργού.


Τα έργα που ανασύρονται από την αρχειοθήκη του Νίκου Καλτσά (ακριλικά, σχέδια, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μελάνη) ξαφνιάζουν με τη ζωντάνια του χρώματος, την ευαισθησία και τη φρεσκάδα της σκέψης που περιέχουν. Χρησιμοποιεί διαφορετικές τεχνικές και προσωπικό στυλ, τα έργα του αντιπροσωπεύουν φάσεις μιας οργανικής εξέλιξης, μιας πορείας από το Παρίσι ως τη Λάρισα. Ο Νίκος Καλτσάς έχει βαθιά επίγνωση ότι ανήκει στο κοινωνικό σύνολο της πόλης, νιώθει πολίτης της πόλης και των πόλεων που βημάτισε, αισθάνεται πολίτης του κόσμου, «συστήνει» και μας «συστήνεται» με φιγούρες, απλές, συμπαθείς, άγνωστες, τυχαίες. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 έως 9 μ.μ. Σάββατο - Κυριακή 10 π.μ. - 2 μ.μ.
Πληροφορίες: info@katsigrasmuseum.gr και 2410-672499.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass