ΤΟ ΣΧΗΜΑ «PIANDAEMONIUM» ΕΚΛΕΨΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΟΡΔΕΣ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟΥ!

Ζεϊμπέκικο του Μπαχ από 12 πιανίστες για τους Λαρισαίους φιλόμουσους

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2018 22:20

Ζεϊμπέκικο του Μπαχ από 12 πιανίστες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Λαρισαίοι φιλόμουσοι το Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Ωδείο, από την ορχήστρα πιάνων-φαινόμενο «Piandaemonium».

Το ιδιαίτερο αυτό ζεϊμπέκικο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ελληνικό κοινό, δεν ήταν η μοναδική πρωτοπορία της πρωτότυπης αυτής ορχήστρας, που άνοιξε την αυλαία των εκδηλώσεων για το Φεστιβάλ «Μουσικότροπο 2018» που θα συνεχιστεί μέχρι και τον Φεβρουάριο. Έξι πιάνα στη μέση της σκηνής του Ωδείου και 12 δεξιοτέχνες πιανίστες χάρισαν στο ακροατήριο μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία παίζοντας έργα όπερας, τζαζ κομμάτια, μέχρι και μάμπο Χιώτη.

Κορυφαία στιγμή της συναυλίας, όταν οι πιανίστες σηκώθηκαν όρθιοι άνοιξαν τα καπάκια των πιάνων και έδωσαν ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας παίζοντας όχι με τα πλήκτρα αλλά τις χορδές του πιάνου, την καρδιά του πιάνου όπως την αποκαλούν οι μουσικοί. Πρωτοποριακό ως εικόνα και πρωτόγνωρο ως εμπειρία.

Η βραδιά έκρυβε πολλές εκπλήξεις και μια από αυτές ήταν και η εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, όπου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη παρουσίασε στο κοινό ένα μίνι πρόγραμμα τεσσάρων τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, που απέδωσαν εξαιρετικά οι ταλαντούχοι πιανίστες. Το μοναδικό αυτό πιανιστικό σχήμα Piandaemonium, παρουσίασε έργα Gershwin, Bizet - Wilberg, Ανισέγκου, Παπαγεωργίου, Αναδολή με ένταση, πάθος και δεξιοτεχνία. Στο Piandaemonium συμμετείχαν οι Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, Ευτυχία Βενιωτά, Εύη Γιαμοπούλου, Δόμνα Ευνουχίδου, Νίκος Ζαφρανάς, Χρήστος Λενούτσος, Ειρήνη Μαύρου, Μαρία Μυλαράκη, Στέφανος Νάσος, Χρήστος Νούλης, Διονύσης Παντής, Αντώνης Σελεμίδης, Θοδωρής Τζοβανάκης, Κώστας Χάρδας και στη διάρκεια της εμφάνισής τους στο ΔΩΛ, τα ζευγάρια εναλλάσσονταν.

Τη μουσική βραδιά άνοιξε ο εμπνευστής του Φεστιβάλ Μουσικότροπο και πιανίστας του σχήματος κ. Χρήστος Λενούτσος, ο οποίος εξήγησε στο κοινό τη δυσκολία του εγχειρήματος να βρεθούν πάνω στη σκηνή έξι πιάνα και να συντονιστούν 12 πιανίστες.

«Το μέγεθος του ήχου των έξι πιάνων επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει μέσα σ’ ένα νέο πλαίσιο τον παραδοσιακό πιανιστικό ήχο, ενώ πρωτότυπη είναι η οπτική παρουσία καθώς τα έξι πιάνα σχηματίζουν μια «βεντάλια».

Η εναλλαγή των προσώπων επάνω στη σκηνή καθώς και το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα αποκλειστικά για το συγκεκριμένο σύνολο, δίνουν στον ακροατή μια ξεχωριστή εμπειρία. Ο πλούτος των ήχων που παράγεται είναι συναρπαστικός και μοναδικός!

Οι πιανίστες που το απαρτίζουν είναι εξαιρετικοί βιρτουόζοι με διεθνή καριέρα και όταν πρόκειται να παρουσιάσουν συναυλίες με το Piandaemonium έρχονται από όλα τα μέρη της γης» ανέφερε ο κ. Λενούτσος, ενώ έκανε και μια σύντομη ενημέρωση για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ τα επόμενα Σαββατοκύριακα καθώς και για τα εργαστήριά του. Τη συναυλία του Σαββατόβραδου παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, ο πρόεδρος του ΔΩΛ κ. Νίκος Καλτσάς και ο διευθυντής του ΔΩΛ κ. Απόστολος Αλεξίου.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass