Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μουσικό μαθητικό φεστιβάλ στη Λάρισα

*Αύριο στο Δημοτικό Ωδείο

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2018 17:10

Το 2ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ, σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, από τις 8.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από τη μουσική που συνοδεύει τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που εκπονούν στα σχολεία τους ή και άλλα τραγούδια με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών των παιδαγωγικών ομάδων.

Στο πλαίσιο της αισθητικής-πολιτισμικής αγωγής σκοπός του φεστιβάλ είναι το σχολείο να μεταμορφωθεί σε χώρο δημιουργίας και συνεργασίας.

Η εκδήλωση έχει σαν σκοπό τη διάχυση των αποτελεσμάτων στην ευρύτερη τοπική κοινωνία αλλά και την επικοινωνία ανάμεσα στους μαθητές μέσω της μουσικής γλώσσας.

Το φεστιβάλ τελείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Λαρισαίων και άλλοι φορείς και θα είναι ανοιχτό να το παρακολουθήσει το κοινό όλης της πόλης, αλλά και κάθε εκπαιδευτική κοινότητα.

Οργανώνεται από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο ΠΕ 16 Μουσικών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Ξυνοπούλου και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Σχετικά Άρθρα