Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας

*Αφιέρωμα στη μουσική του Ντίνου Κωνσταντινίδη

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2018 17:20

Η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας (Σ.Ο.Λ.) με μαέστρο τον Χρήστο Κτιστάκη, παρουσιάζει  ένα πληθωρικό αφιέρωμα στη μουσική του διεθνούς φήμης Έλληνα συνθέτη, Ντίνου Κωνσταντινίδη.

Το φιλόμουσο κοινό της Λάρισας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αντιπροσωπευτικά έργα της συνθετικής πορείας του κορυφαίου δημιουργού το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, στις 8μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Τα έργα του πολυβραβευμένου δημιουργού έχουν φιλοξενηθεί σε σπουδαίες αίθουσες όπως η Avery Fisher Hall, Carnegie Hall κ.α. και επιστρέφουν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, με την οποία ο συνθέτης πάντα διατηρούσε στενούς δεσμούς. Αναντίρρητα, η μουσική του Κωνσταντινίδη χαρακτηρίζεται από ένα διάχυτο λυρισμό και μια πηγαία μελωδική ευρηματικότητα, από μια διάφανη ενορχήστρωση αλλά και από μια σαφήνεια ως προς τη μορφή. Η εμβληματική θέση των τροπικών και νεοτονικών στοιχείων στα έργα του καθώς και οι έντονες επιρροές από την ελληνική παράδοση διαμορφώνουν ένα αναγνωρίσιμο μουσικό ιδίωμα με καθαρό αισθητικό προσανατολισμό. Εν τέλει, η δημιουργική πρόταση του Κωνσταντινίδη αφήνει ένα ξεχωριστό ηχητικό αποτύπωμα στη διεθνή μουσική πρωτοπορία.

Σολίστ αυτής της μουσικής βραδιάς είναι ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αθανάσιος Ζέρβας (άλτο σαξόφωνο & μουσική διεύθυνση), η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη (πιάνο) και ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, Χρήστος Κτιστάκης (πιάνο & μουσική διεύθυνση). Ισχύουν κανονικά οι κάρτες εισόδου των συνδρομητών του Συλλόγου Φίλων και σε περίπτωση απουσίας παρακαλούμε τα μέλη να ειδοποιήσουν έγκαιρα.

Οι σπουδαστές των ωδείων της πόλης, καθώς και του Μουσικού Σχολείου Λάρισας έχουν ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass