ΤΟ «ΜΟΙΡΟΛΟΪ» ΤΩΝ ΑΠ. ΣΔΡΑΛΛΗ ΚΑΙ Π. ΜΑΝΤΗ

Μια λαρισαϊκή ταινία στο Φεστιβάλ Καννών

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2018 22:07

Η ταινία μικρού μήκους «Μοιρολόι» που είναι εξ ολοκλήρου γυρισμένη από Λαρισαίους συντελεστές πήρε την έγκριση για να προβληθεί στο Φεστιβάλ των Καννών τον προσεχή Μάιο.

Όπως λένε οι δημιουργοί του φιλμ, που έχουν υπογράψει από κοινού το σενάριο και τη σκηνοθεσία, Αποστόλης Σδράλλης και Πασχάλης Μάντης, πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση, που τους γεμίζει χαρά καθώς πρόκειται για μια πολύ «φτωχή» παραγωγή, που έχει γίνει με ελάχιστα οικονομικά μέσα, αλλά με πολλή αγάπη και μεράκι.

Το σενάριο είναι βασισμένο στο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο κ. Σδράλλης είχε ήδη γυρίσει την ταινία το 2007, αλλά χωρίς επαγγελματικό συνεργείο και εξοπλισμό και με ερασιτέχνες ηθοποιούς. Συνεργαζόμενος με τον κ. Μάντη αποφάσισαν να ξαναγυρίσουν εξ αρχής την ταινία, εκμεταλλευόμενοι τις τεχνικές γνώσεις, τον εξοπλισμό, αλλά και την καλλιτεχνική ματιά του σκηνοθέτη και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Όπως σημειώνει ο κ. Σδράλλης αποφάσισαν να δηλώσουν συμμετοχή, χωρίς να έχουν ιδιαίτερες προσδοκίες, όμως πριν περίπου έναν μήνα οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ τους απάντησαν ότι η ταινία τους γίνεται δεκτή και ότι θα προβληθεί στην προσεχή διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 19 Μαΐου. Μάλιστα, εξηγεί, ότι υπάρχει και δεύτερη φάση επιλογής, για τις 20 καλύτερες μικρού μήκους ταινίες, όμως τονίζει ότι και μόνο το γεγονός ότι η ταινία έγινε δεκτή στις Κάννες είναι υπεραρκετό. «Το να επιλεγεί η ταινία μας και στη δεύτερη φάση της διαδικασίας, φυσικά θα είναι μια απίστευτη εξέλιξη, όμως και εδώ που έφτασε μας χαροποιεί ιδιαιτέρως» σχολιάζουν.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν από το καλοκαίρι του 2017 σε επιλεγμένες τοποθεσίες της Λάρισας, σε ακατοίκητα χωριά και σε τοπία που προβάλλουν την ομορφιά της θεσσαλικής φύσης. Με μια πλειάδα ερασιτεχνών ηθοποιών, αναπαραστάθηκε η κοινωνία του χωριού αποδίδοντας το κλίμα του Παπαδιαμάντη στο ομώνυμο διήγημα.

Οι συντελεστές της ταινίας: Σενάριο – Σκηνοθεσία: Πασχάλης Μάντης, Αποστόλης Σδράλλης. Παίζουν: Σοφία Καΐπη, Αργύρης Γιουρούκης, Βασιλική Ηλία, Μορφούλα Θεοδοσιάδου, Φανή Κελεσίδου, Ρωξάνα Κυριάκου, Ευγενία Μάλιου, Ελένη Μπατσή, Χριστίνα Παπαδημητρούλη, Κούλα Τσιώναρου, Ιωάννα Φωτιάδου, Σταυρούλα Σδράνη, Καλλιόπη Κοτρώτσιου. Διευθυντής φωτογραφίας: Ηλίας Μάντης, Κοστούμια: Ilia Sybil Sdralli, Μοντάζ: Στέλιος Ζαφειρόπουλος, Τεχνική επεξεργασία χρωμάτων: Ιωάννα Γκάμπλια, Φωτισμός: Νίκος Γρίβας, Ήχος: Σταυρούλα Αλεξανδρή, Διεύθυνση παραγωγής: Ηλίας Μάντης.

Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass