ΣΤΗN ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Δραματοποίηση παραμυθιού για τον σχολικό εκφοβισμό

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2018 17:10

Η Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας καλεί τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας να δηλώσουν συμμετοχή για την Τρίτη 6 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, που θα υλοποιηθούν δύο προγραμματισμένες ανοιχτές δραματοποιήσεις του μουσικού παραμυθιού «Σεβαστιανός ο Φοβερός» της παιδαγωγού και συγγραφέως Λήτως Τσακίρη Παπαθανασίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου.

Η ιστορία αυτή που μιλά για την πρώιμη παρέμβαση στο θέμα του Σχολικού Εκφοβισμού θα δραματοποιηθεί από τη συγγραφέα για μαθητές Νηπίων, Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού. Η κ. Τσακίρη θα παρουσιάσει το παραμύθι της με αφήγηση, τραγούδι και εμπλέκοντας τα παιδιά στο δρώμενο της μέσα από τις δύο παραστάσεις για σχολεία στις 10 π.μ. και 11.15 π.μ.. Δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 28 Φεβρουαρίου. Μαζί με τη συγγραφέα προτείνει λύσεις και προτάσεις επικοινωνίας γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών η παιδοψυχολόγος - δρ Ψυχοπαθολογίας του παιδιού του Πανεπιστημίου Paris V κ. Νατάσσα Γιάννακα. Το παραμύθι συμμετέχει σε εκδηλώσεις εθελοντισμού πανελλαδικά, κυκλοφορεί από τον Φλεβάρη του 2017 με τις Εκδόσεις Διάπλους σε μουσική Νίκου Ευθυμιάδη, εικονογράφηση Νικόλα Γιαννοπούλου και υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων ενώ στο οπισθόφυλλό του το προλογίζει ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass