Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΟΡΩΝ» ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

«Να διαφυλάξουμε τις ρίζες και τις παραδόσεις μας!»

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2018 22:20

«Να διαφυλάξουμε τις ρίζες και τις παραδόσεις μας!». Ήταν ένα από τα μηνύματα της εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιττας του 2018 της «Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας, που έγινε πρόσφατα μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στην αίθουσα του συλλόγου.

Τη βασιλόπιτα της «Ακαδημίας Χορών» ευλόγησαν ο αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι.Μητρόπολης Ελασσώνος - ιερέας π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και ο ιερέας π. Ευάγγελος Γκανάτσιος. Μεταφέροντας τις θερμές ευχές του σεβασμ. μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος προς τους ανθρώπους της «Ακαδημίας Χορών» για τη νέα χρονιά, ο π. Βησσαρίων αναφέρθηκε στα μηνύματα που εκπέμπουν οι παραδοσιακοί χοροί και στην επιτακτική αναγκαιότητα να διαφυλαχθούν οι ρίζες και οι παραδόσεις μας, ιδίως σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνει ο τόπος. «Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο και με αγάπη το σημαντικό έργο που προσφέρετε στον τόπο και στη νεολαία της περιοχής μας», προέτρεψε χαρακτηριστικά.  

Σε σύντομο απολογισμό του 2017, πλαισιωμένος από τα μέλη της διοίκησης του Ελασσονίτικου συλλόγου, ο πρόεδρος της «Ακαδημίας Χορών» Ελασσόνας Στέλιος Κατσάρας στάθηκε ιδιαίτερα στο Πανελλήνιο Σεμινάριο Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών που υλοποίησε ο σύλλογος (με τη συμμετοχή 70 και πλέον χοροδιδασκάλων απ’ όλη την Ελλάδα), στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων από διάφορες περιοχές της χώρας στην Ελασσόνα (με τη συμμετοχή 100 περίπου χορευτικών που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του), στη συμμετοχή του χορευτικού της «Ακαδημίας Χορών» (τον περασμένο Αύγουστο) σε Διεθνές Φεστιβάλ στην Κεντρική Γαλλία, αλλά και σε συμμετοχές των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του χορευτικού σε πολλές εκδηλώσεις στην περιοχή μας και σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Για το 2018, ο πρόεδρος της «Ακαδημίας Χορών» αναφέρθηκε στη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Σεμιναρίου Παραδοσιακών Χορών (17 – 18 Μαρτίου στην Ελασσόνα), στη μεγάλη καλοκαιρινή χορευτική παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο (τον Ιούλιο), καθώς και σε εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που προγραμματίζονται. Τέλος, υπενθύμισε την εκμάθηση παραδοσιακών χορών και στη Λάρισα για τρίτη συνεχή χρονιά με ιδιαίτερη επιτυχία, με πρωτοστάτες την «ψυχή» της «Ακαδημίας Χορών» Ελασσόνας - χοροδιδάσκαλο Γιάννη Κόκκινο και τον χοροδιδάσκαλο Κρητικών χορών Σάκη Μαραγκοζάκη, ευχαριστώντας παράλληλα και όλους τους χοροδιδασκάλους του συλλόγου για το έργο που επιτελούν.

Τυχερές στα 2 φλουριά της πίτας η Έφη Λέκκα – Τσιαβέ και η μικρούλα Κωνσταντίνα Γερονάτσιου.  

Στη ζεστή γιορτή της «Ακαδημίας Χορών» έδωσαν το «παρών»: Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι Διονύσης Μπαλούκας και Αλεξάνδρα Τσιαντέ - Κοντοχρήστου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ Ανέστης Σερετίδης, ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας – δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Πασχόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αστ. Στούπας και Νίκος Γάτσας, η δασάρχης Ελασσόνας Ζωή Φτίκα, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, εκπαιδευτικοί, μέλη και φίλοι της «Ακαδημίας Χορών», γονείς και μέλη των χορευτικών ομάδων του συλλόγου, κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass