ΣΠΑΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ 1883

Οι πλημμύρες της Λάρισας

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2018 16:48
Δρόμος της Λάρισας μετά την πλημμύρα του Οκτωβρίου του 1883(φωτογραφείον Μακεδονία, Ιω. Λεονταρίδου 1883) Δρόμος της Λάρισας μετά την πλημμύρα του Οκτωβρίου του 1883(φωτογραφείον Μακεδονία, Ιω. Λεονταρίδου 1883)

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα στις 8μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Οι πλημμύρες της Λάρισας – Η περίπτωση του 1883».

Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία της απόκτησης από τον Δήμο Λαρισαίων, με την συμβολή της ΔΕΥΑΛ και της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας, 16 παλαιών και σπάνιων φωτογραφιών από την πλημμύρα του Πηνειού κατά τον Οκτώβριο του 1883. Η λήψη τους έγινε από τον φωτογράφο Ιωάννη Λεονταρίδη από τη Θεσσαλονίκη και αποτυπώνει την έκταση της πλημμύρας, τις σοβαρές ζημιές που υπέστη η Λάρισα και την μορφή της πόλης όπως ήταν δύο χρόνια μετά την απελευθέρωση. Στην εκδήλωση θα προβληθούν όλες οι παλιές φωτογραφίες και άλλες μεταγενέστερων πλημμυρών. Συγχρόνως στους χώρους έξω από το αμφιθέατρο θα εκτεθεί ένα μέρος των φωτογραφιών και σε ειδική προθήκη όλες οι αποκτηθείσες φωτογραφίες. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής.

8μ.μ. Χαιρετισμός του κ. Απόστολου Καλογιάννη, Δημάρχου Λαρισαίων, Προέδρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα.

-8.20μ.μ. κ. Θωμάς Κυριάκος, μέλος της Φωτοθήκης Λάρισας «Το χρονικό της απόκτησης των δεκαέξι φωτογραφιών από την πλημμύρα του 1883».

-8.30 μ.μ. κ. Γεώργιος Γραβάνης, μέλος της Φωτοθήκης Λάρισας «Οι πλημμύρες της Λάρισας. Ιστορική διαδρομή».

-8.50μ.μ. κ. Αλέξανδρος Γρηγορίου, ιστορικός ερευνητής «Ο τύπος της εποχής για την πλημμύρα της Λάρισας του 1883». Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Ευάγγελος Ρηγόπουλος, μέλος της Φωτοθήκης Λάρισας. Διάρκεια έκθεσης φωτογραφιών: έως 15 Απριλίου 2018 . Πληροφορίες: info@katsigrasmuseum.gr και 2410-672499

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass