«Καλημέρα» από τον Κ. Λάνταβο

* Παρουσιάζεται η νέα του ποιητική συλλογή

Δημοσίευση: 23 Απρ 2018 15:32

Ο Δήμος Λαρισαίων, οι εκδόσεις Γαβριηλίδη, οι εκδόσεις Αρμός και το βιβλιοπωλείο Καλτσάς διοργανώνουν την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής με τίτλο «Καλημέρα» του Κώστα Λάνταβου, που θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη 25 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί και η μετάφραση του Κώστα Λάνταβου στο έργο Βάκχες του Ευριπίδη. Η συλλογή αποτελείται από 29 ποιήματα ενιαίου υφολογικού χαρακτήρα, κατανεμημένα σε οκτώ ενότητες. Η θεματολογία των ποιημάτων είναι η συνηθισμένη του ποιητή. Ποίηση κυρίως ανθρωποκεντρική, πάντοτε λυρική και συχνά στοχαστική, υμνεί τα μικρά και τα μεγάλα ενδιαφέροντα του ανθρώπου. Ποίηση γήινη, ήρεμη, διαυγής και προσπελάσιμη σε κάθε ευγενώς προσερχόμενο εραστή της ποίησης. Μια ποίηση χαμηλών τόνων, ποτέ πομπώδης και μεγαλοσχήμων, με μια γλώσσα εύληπτη, που όμως διόλου δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει λόγια στοιχεία, αξιοποιώντας τον διαχρονικό μοναδικό πλούτο της ελληνικής γλώσσας.

Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσει η φιλόλογος Κατερίνα Κόσσυβα, ενώ για τις «Βάκχες» ο πεζογράφος Θωμάς Ψύρρας. Ο ποιητής θα απαγγείλει ποιήματα της συλλογής. Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass