ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

«Μια εικόνα, τρία ερωτήματα»

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 15:34

Μεθαύριο Πέμπτη 26 Απριλίου στις 9.30 το πρωί στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικών και νεανικών ιχνογραφημάτων και κατασκευών από παιδιά σχολείων της πόλης.

Τα έργα είναι εμπνευσμένα από την αφίσα που κυκλοφόρησε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) – Γραμματεία Λάρισας στα σχολεία της χώρας μας με θέμα: Μια εικόνα, τρία ερωτήματα. Γιατί γίνονται οι πόλεμοι; Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για τ΄αφέντη το φαΐ;

Σε αυτή τη δράση καλλιτεχνικής – πνευματικής δημιουργίας παίρνουν μέρος παιδιά και νέοι από το: 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης, 15ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 43ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Δημοτικό Σχολείο Τερψιθέας, 6ο Γυμνάσιο Λάρισας, 5ο Εσπερινό Γυμνάσιο Λάρισας, 5ο Εσπερινό Λύκειο Λάρισας, 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, ΣΔΕ (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας).

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας θα υποδεχθεί τα παιδιά και θα διοργανώσει γιορτή προς τιμήν τους στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Μαΐου.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ειρήνης, η έκφραση φιλίας και αλληλεγγύης προς τα παιδιά άλλων χωρών που ο πόλεμος τα ξερίζωσε από την πατρίδα τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass